Polonya medyasında yer alan haberlere göre, bölgede şiddetli bir patlama yaşandı.

Ülkenin Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir yerden düşen füze nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.

Başbakan'dan acil koduyla toplantı

Polonya Başbakanı Morawiecki, Ukrayna sınırındaki Polonya şehri Lubline iki Rus füzesinin düştüğünü ve 2 kişiyinin ölümü nedeniyle Bakanlar Kurulunu, Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi'ni acil toplantıya çağırdı.

Hükümet sözcüsü Piotr Müller, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başbakan Morawiecki, Ulusal Güvenlik Komitesi'ni acil olarak toplantıya çağırdı." ifadesini kullandı.

RT: Bombanın Rusya'dan geldiğini ispat edin

Rus devlet kanalı RT’nin Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan: “Bunlar, büyük ihtimalle Ukrayna S300’leri de olabilir. Polonya’yı nükleer kül yığınına çevirebilecek bir ülkeyi suçlamadan kanıt sunun.” dedi.

Estonya Dışişleri Bakanlığı: Polonya'dan gelen son haberler endişe verici

Estonya Dışişleri Bakanlığı, Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğü ve iki kişinin hayatını kaybettiği haberi üzerine açıklamarda bulundu. Bakanlık tarafından "Polonya'dan gelen son haberler endişe verici. Polonya ve diğer Müttefiklerle yakın istişarelerde bulunuyoruz. Estonya, NATO topraklarının her karışını savunmaya hazır. Yakın müttefikimiz Polonya ile tam dayanışma içindeyiz" açıklaması yapıldı.