Rusya, Ukrayna’ya saldırılarını devam ettiriyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’yı “İskender” isimli balistik füzeyle vurduklarını açıkladı. Mevzubahis saldırıda, 60 metrelik binanın yerle bir olduğu ifade edildi.

"Maksim" adıyla tanıtılan bir Rus komutan, “Yabancı lejyonların bulunduğu üsse ve binaya balistik füze isabet etti. Yüksek patlayıcılı ve delici başlık kullanılan füzeler ile 60 metre uzunluğundaki düşman binası tamamen yıkıldı” dedi.

Aleksey adı verilen başka bir Rus komutan ise, “Görevimiz hedefi balistik füzeyle vurmaktı. Bu silahları yok etmek neredeyse imkansız. Düşmanın füze savunma sistemlerini alt ediyor. Füzenin ilerlediği sırada onu durdurabilecek herhangi bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise gece saatlerinde Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırılar ile ilgili bilgi verdi. Konaşenkov, Rus ordusu tarafından Ukrayna ordusuna ait Kiev’de bulunan bir akaryakıt deposunun imha edildiğini belirterek, “24 Mart akşamı, Kalibr yüksek hassasiyetli deniz tabanlı seyir füzeleri, Kiev yakınlarındaki Kalynovka köyünde bir akaryakıt deposunu vurdu. Bu akaryakıt üssünden Ukrayna’nın orta bölümündeki Ukrayna birliklerine akaryakıt sevkiyatı gerçekleşiyordu” dedi.