Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İtalya Başbakanı Mario Draghi ile yaptığı görüşmede Rusya'dan İtalya'ya doğal gaz akışında kesinti olmayacağı garantisi verdiği belirtildi.

Putin-Draghi görüşmesinin ardından İtalya tarafından yapılan açıklamada "Ukrayna krizi ve ikili ilişkiler" konularının ele alındığı duyuruldu.

İtalya Başbakanlığı açıklamasına göre "Draghi, gerilimin düşürülmesinin önemini vurguladı" ve iki lider "Krize sürdürülebilir bir çözüm bulunması ve güven ortamının yeniden inşası için ortak çabada bulunma" konusunda anlaştı.

Kremlin'in açıklamasında ise ticaret ve enerji gibi ikili gündem maddelerinin de ele alındığı belirtildi. "Vladimir Putin, Rusya'nın İtalya'ya Rus doğalgazı tedarikinde istikrar garanti etmeye hazır olduğunu yineledi" denildi.

Putin ayrıca, geçen hafta İtalyan şirketleriyle yaptığı görüşmenin sonuçlarından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Ukrayna krizi sürerken İtalya'nın önde gelen şirketleri geçen hafta Çarşamba günü Putin ile video konferans aracılığıyla görüşme yapmıştı. Tartışmalara yol açan bu görüşmeye İtalyan enerji devi Enel de katılmıştı.