Rus devlet medyası tarafından yayınlanan bir makalede Ukrayna'nın çoğunluğunun Nazi olduğu ve denazifikasyon (Nazilerden arındırma) yapılması gerektiği yazıldı.

RIA Novosti haber ajansından Timofey Sergeytsev'in yayınladığı makalede, Rusya'nın Ukrayna topraklarını ve kültürünü tamamen ele geçirmesini istedi. Sergeytsev, Ukraynalıların çoğunluğunun pasif Nazi olduğunu, suçlu olduklarını ifade etti.

Yazar, Ukrayna'daki Nazizm'in (Ukranazizm) dünya için Hitler'den daha büyük bir tehdit olduğunu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında Ukrayna ordusu ve silaha sarılan siviller arasında ayrım yapılmadan saldırılması gerektiğini belirtti.

Sergeytsev, Ukrayna'nın Nazizm'den arındırılması için halka eğitim verilmesi ve bunun en az bir nesil sürmesi gerektiğini aktardı.

Sergeytsev ayrıca, Ukrayna'nın fethedildikten sonra Rusya'ya düşman olmaya devam edeceğini ve Rusya'dan nefret edenlerin oraya gideceğini sözlerine ekledi.

Azov Taburu

Ukrayna'daki Neo-Nazi tartışmalarının göbeğinde Azoz Taburu yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Fox News'den Bret Baier, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'ye savaş esirlerini vurdukları görüntüler ortaya çıkan Azov Taburu hakkında sorular sordu.

Azov taburunun Ukrayna ordusuna dahil edildiğini kabul eden Zelenskiy, "Azov Taburu Ukrayna ordusunun bir parçası ve vatanlarını savunuyorlar. Onlar neyse odur" ifadelerini kullanmıştı.

Carlos: “Ukrayna’da Yahudiler ilk olarak Bandera takipçileri tarafından öldürüldü”

Yazarımız Çakal Carlos Salim Muhammed “Ukrayna’da Bandera takipçileri” başlıklı yazısında, “Rusya; Ukrayna ordusu ve başta Bandera takipçileri olmak üzere bazı terörist gruplar tarafından yıllardır bombalanan ve öldürülen Rusları, yani Doğu Ukrayna’da yaşayanları savunmak için Ukrayna'ya müdahale etme hakkına sahip olduğu iddiasında… Ukrayna'da Yahudiler ilk olarak Bandera takipçileri tarafından öldürüldü. Birçok insana saldırdılar ve yok ettiler. Nazilerle birlikte çalışıyorlardı; Naziler bile onların yaptıklarından dolayı şok oldular. Yahudileri yakalayıp toplama kamplarına gönderdiler. Bunları yaptılar ve hâlâ da bu tip işler yapmaya devam ediyorlar.” demişti.

Carlos (S. Muhammed)

“Ukrayna’yı desteklemek ABD”yi desteklemektir diyen Carlos, “Venezuela basını dışında tüm dünya basını onları (Ukrayna’yı) destekliyor. Dünya basınının bu tutumu nasıl açıklanabilir? Ukrayna’yı desteklemek ABD’yi desteklemektir. ABD, tarihteki en kötü ve cani emperyalist güç ve onlar Nazilerden daha fazla insan öldürdü. Buna mukabil insanlar ABD'yi destekliyor. Rusya kazanacak, kaybetmeyecek; ben Rusya’nın tarafındayım. Fakat ne yazık ki, kurbanların çoğu masum insanlar, masum Ukraynalılar olacak.” demişti.

Baranhaber/IndyTurk