Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'ın, Kiev'in 'barış uğruna ülke topraklarından vazgeçmesi gerektiği' yönündeki açıklamasına küfürle yanıt veren Zelenskiy'in danışmanı Aleksey Aretoviç, "Çocuklarımız ölüyor, askerler kendi bedenleriyle top mermilerini durduruyor ve bize topraklarımızı nasıl feda edeceğimizi anlatıyorlar. S... gidin" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestoviç, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'ın Kiev'i barış uğruna ülke topraklarının bir kısmını Rusya'ya devretme yönündeki çağrısına küfürle karşılık verdi.

Arestoviç, ülke basınına verdiği röportajda, "Bu tür tekliflerle gelenler s... gitsin, aptak s...ler. Çocuklarımız ölüyor, askerler kendi bedenleriyle top mermilerini durduruyor ve bize topraklarımızı nasıl feda edeceğimizi anlatıyorlar. Bu asla olmayacak" dedi.

Kissinger Davos’ta “toprak versinler” demişti

Kissinger Davos’ta Ukrayna’ya teslim olma çağrısında bulunmuş: “Ukrayna, Rusya’nın şartlarını kabul etmek zorunda. Toprak verip barış yapmaları lazım. Savaşın uzaması, hele ki Batı’nın daha çok dahil olması, Avrupa’nın istikrarını felakete sürükler. Savaş, daha korkunç bir hal almadan, Ukrayna’nın durumu kabul etmesi ve barış yapması lazım. Barış yapmak için de Rusya’ya toprak vermeli.” demişti.