Yunanistan'da hükümet casus kriziyle sarsıldı. Ulusal İstihbarat Teşkilatı Başkanı Panagiotis Kontoleon, bir gazeteci ve politikacıya yönelik telefon dinleme skandalı neticesinde istifa etmek zorunda kaldı.

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) Başkanı Panagiotis Kontoleon, istifasını Başbakan Kiryakos Miçotakis'e sundu. Başbakana bağlı olan Kontoleon'un istifasının kabul edildiği açıklanırken, konuyla ilgili açıklama yapan PASOK Lideri Nikos Androulakis, “Bu beni şok eden bir konu çünkü bir AB ülkesinde, önceki nesillerin yaşadığı durumları kişisel olarak deneyimlemeyi hiç beklemiyordum. Ne yazık ki, hükümetin umutsuz bir girişimde bulunduğunu görüyorum. Gizli servislere bizi izlemeleri için para ödemiyoruz.” dedi.

Bir istifa daha

Dinlemelerle bağlantılı olduğu düşünülen Başbakanlık Genel Sekreteri de bu sabah istifa etti. EYP Başkanı Panagiotis Kontoleon'un istifasının hemen ardından, Başbakanlık Genel Sekreteri ve aynı zamanda Başbakan Kiryakos Miçotakis'in yeğeni olan Grigoris Dimitriadis de istifasını sundu. Başbakan Miçotakis'in ablası olan Katerina Mitsotaki'nin oğlu olan Grigoris Dimitriadis'in istifası da kabul edildi ve yerine Yiannis Bratakos'un geldiği açıklandı.