Zelenskiy video konferans yöntemiyle Alman Parlamentosu Bundestag'a seslendi. "Avrupa’nın ortasında yeni bir duvar oluşuyor, Almanya, Rusya’ya yeteri kadar tavır koyamadığı için bundan sorumlu" diyen Zelenskiy “yok edilmek isteniyoruz” dedi.

"Avrupa’nın ortasında, 2022 yılında bir halk yok edilmek isteniyor" diyen Zelenskiy, Almanya’yı sert sözlerle eleştirdi. Zelenskiy "Avrupa’nın ortasında yeni bir duvar oluşuyor. Berlin Duvarı gibi yeni duvar oluşuyor. Ukrayna’ya düşen her bomba bu duvarı sağlamlaştırıyor. Bu neden oldu? Almanya Ukrayna’yı yalnız bıraktı ve Rusya’ya teslim etti. Defalarca Kuzey Akımı 2’nin bir silah olduğunu, Rusya’nın bunu Avrupa’ya ve size karşı bir silah olarak kullanacağını söyledik. Ama siz ‘bu ticari bir meseledir’ dediniz ve yeni duvarın çimentosunu döktünüz. Halen bazı Alman şirketleri Rusya’yla iş yapıyor. NATO üyesi olmak istedik, bunun zamanı değil dediniz. Avrupa Birliği’ne girmek istedik, ona da destek vermediniz. İşte bizi çevreleyen, Avrupa’nın yeni duvarı böyle oluştu" dedi.

Hitler döneminde Alman ordularının Ukrayna’ya saldırdığını ve büyük katliamlar yaptığını hatırlatan Zelenskiy, 80 yıl sonra Rusya’nın benzer bir rol üstlendiğini savundu. Konuşmasının sonunda doğrudan Başbakan Scholz’e hitap eden Zelenskiy "Sayın Scholz, Ukrayna’ya destek verin. Kurulan duvarın yıkılmasına katkıda bulunun. Bu ülkenin güçlü yöneticisi olduğunuzu kanıtlayın ve savaşın sona ermesi için elinizden gelen her şeyi yapın" dedi.