Aylık Baran’ın 3. sayısı, “Yeni Nizam, Yeni İnsan, Yeni Yurt: Başyücelik Devleti” manşetiyle çıktı. Dergimize online satış sitemiz www.aylikbaran.com'dan, seçkin kitapçılardan yahut abone olarak ulaşabilirsiniz.

***

Selam ile…

Ömürleri Allah yolunda çile, ıstırab ve mücadele içinde geçen iki büyük fikir ve aksiyon adamı Üstad Necip Fazıl Kısakürek ve Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu, tüm dünyaya insanca yaşamanın nasılını, nasıl insan olunacağını hem gösterdiler hem de yaşadılar. Yeni bir dünya düzeni teklif ettiler ve o düzenin tesisi adına aksiyon içinde bir ömür geçirdiler.

11 Ocak 2007:­ Baran­ Dergisi’nin ­ilk­ sayısı­ çıktı 11 Ocak 2007:­ Baran­ Dergisi’nin ­ilk­ sayısı­ çıktı

İdraklerin iğdiş edildiği, toplumun değerlerinden uzaklaştığı küfür devrinde agora meydanına çıktılar ve Büyük Doğu-İbda idealiyle topluma yeni bir şuur vererek rol model oldular. “Büyük Doğu-İbda” fikriyatıyla şaheserler bırakıp gittiler.

İki büyük mütefekkiri, hem doğum hem de perde ardına geçişlerinin sene-i devriyesi olan bu ayda rahmet, minnet ve hasretle yad ediyoruz. Bu vesileyle dergimizin 3. sayısında onlardan bize kalan Başyücelik Devleti mücadelesine vurgu yapan bir kapakla okurlarımızla buluşuyor ve “Yeni Nizam Yeni İnsan Yeni Yurt: Başyücelik Devleti” manşetini atıyoruz.

Mevlüt Koç, "Fikir Aristokrasisinin İki 'Büyük Sesi'ydiler" başlıklı yazısında, tarihte hak ettikleri değeri görmemiş, yaşarken kıymeti bilinmemiş “Büyük Mazlumlar” silsilesinin iki “Büyük Ses”i Üstad Necip Fazıl Kısakürek ve kadim dostu mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu'nu anlatıyor ve onların bu millete Hakk'ın büyük bir armağanı olduğunu söylüyor.

Kazım Albay "Kumandan Bize Hep Üstad’ı Anlatırdı" başlıklı yazısında İslâmcı mücadele tarihine atıflarla Salih Mirzabeyoğlu'nun Üstad Necip Fazıl’a verdiği kıymetten bahsediyor.

Faruk Hanedar, “Modern Dünyaya En Esaslı Başkaldırı: Başyücelik Devleti” başlıklı yazısında Salih Mirzabeyoğlu ve Necip Fazıl’ın müesses Batı nizamını kökünden sarstığını belirtiyor.

İbrahim Tatlı, “Başyücelik Devleti Modeli ve Raşid Halifelik” başlıklı yazısında Üstad Necip Fazıl’ın ilhamını raşid halifeler devrinden aldığını belirtiyor.

Muharrem Çetin, "Hayat Sahnemde Açılan Perde: Büyük Doğu-İbda" başlıklı yazısında Büyük Doğu İbda ile nasıl tanıştığını evre evre işliyor.

Akıncılar teşkilatının resmî kurucularından Yakup Kaldırım ile 1970’lere doğru bir pencere açarak İslâmcı mücadelenin tarihini, Üstad Necip Fazıl, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu ve Akıncılar teşkilâtını konuştuk.

Ömer Emre Akcebe, “Başyücelik Devletine Doğru Adım Adım” başlıklı yazısında dünyanın ahvalini, yeni dünya düzeni tartışmaları etrafında nereye doğru gittiğimizi ve Başyücelik düzenini işliyor.

Tayyar Tercan, “Suret, Mana ve Farkındalık” başlıklı yazısında resim sanatı ve ressamlık etrafında Salih Mirzabeyoğlu’ndan dinlediklerini aktarıyor.

Harun Çetin, “Yok Edemezsen Çürüt” başlıklı yazısında, küfrün en ayyuka çıktığı zamanlarda Üstad ve Kumandan’ın hakikati haykırdığını ve üç tip grubun Üstad ve Kumandan’ın güttüğü davanın önünde engel teşkil ettiğini söylüyor.

Said Bulut, "İsmailağa'nın Muhafızı Şehid Hızır Ali Muratoğlu" başlıklı yazısında 17 Mayıs 1998'de ders esnasında şehit edilen Hızır Hoca’nın hayatını anlatıyor.

Abdulkerim Kiracı, "Bendeki Sen - Sendeki Ben” başlıklı yazısında, “Necip Fazıl'la Baş Başa" kitabının tahlilini yapıyor.

Üstad Necip Fazıl ve Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun doğum ve perde ardına geçişlerinin sene-i devriyesi vesilesiyle Hakkı Öcal, Recep Yazgan, Hülya Yazıcı, Mehmet Arif, Cemal Toptancı, Vehbi Kara ve Abdullah Teyfur Erdoğdu’nun kısa görüşlerini de sizlerle paylaşıyoruz.

Çakal Carlos’un geçtiğimiz haftalarda yayınlanan yazılarından pasajları sizlerle paylaşıyoruz.