Selâm ile…

Avrupa’da Müslümanlara yönelik artan şiddet cami, mescit ve sokaklarda kendisini gösteriyordu. Şu sıralarda ise şiddet hızla devlet eliyle uygulanan resmî bir düşmanlığa dönüştürülüyor. Müslümanları “öteki” olarak gören Avrupa, kendi topraklarında hâkimiyeti kaybetmenin korkusunu yaşıyor. Nüfusu hızla yaşlanan Batı’da yapılan araştırmalar, Avrupa ülkelerindeki Müslüman nüfusunun artış hızının daha da yükseleceğini ortaya koyarken, başta Fransa olmak üzere Avrupa devletleri bunun önüne geçmek adına Müslümanları baskılamaya çalışıyor.

Uzun süredir Müslümanlara devlet eliyle şiddet uygulanan Fransa’da “Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler” isimli tasarı bu hafta yasalaştı. Bu yeni kanun Müslümanların hayatına ve inançlarına müdahale edilmesini yasal hâle getiriyor. Sözde insan haklarının beşiği olan, devletin temeline özgürlüğü yerleştirdiği iddia edilen Fransa Müslümanları baskılamak suretiyle hâkimiyeti elinde tutmaya çalışıyor. Böylelikle, Batının aslında gayet iyi tanıdığımız sırtlan yüzü de bir kez daha ortaya çıkıyor. Fakat Fransa başta olmak üzere Batı devletlerinin uygulamış olduğu bu politikalar onlar için beklenen sonun gelmesini engellemeye yetmeyecektir. İşin müntehasında Batı devletleri, Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın tüm coğrafyalarında boğmaya çalıştıkları Müslümanlar ile yüzleşerek iki seçenekten birini tercih etmek zorunda kalacak; ya gönüllü olarak İslam ile şereflenecek yahut direnmeye devam edip, büyük bedeller ödedikten sonra hakimiyeti kaybedeceklerdir.

Kapağımızda bu meseleyi işlerken “Korkunun ecele faydası yok!” manşetini attık ve “Ortadoğu’da Yok Edemedikleri İslâm ile Kendi Topraklarında Yüzleşiyorlar…” dedik. Kapak mevzumuzu “Avrupa Medenileşmeye Direnmemeli” başlıklı yazısında işleyen Ömer Emre Akcebe, Batının Müslümanlar ile meselesi, kendilerinin Hristiyan olmasından değil, İslam’ın onların kurulu kötücül düzenlerini tehdit etmesinden kaynaklanıyor diyor.

M. Taha İnci, “Müslümanların İslamofobi Kompleksi” başlıklı yazısında Batının her türlü melaneti işlerken suçu Müslümanlara yıkmasında Müslümanların payının olduğundan bahsediyor.

Gazeteci-Yazar Mustafa Özcan ile Avrupa’da yükselen İslâm düşmanlığı ve Tunus’ta Cumhurbaşkanı tarafından yürütmenin ele alınması meselelerini konuştuk.

Çakal Carlos (Salim Muhammed), “Erdoğan Daha Önemli Bir Konuma Geliyor” başlıklı yazısından Türkiye’den Çin, ABD, Venezüella ve Avrupa’ya bir dünya değerlendirmesi yapıyor.

İbrahim Tatlı, “Kıbrıs Aynasından Rejim Bunalımı” başlıklı yazısında Türkiye’nin Kıbrıs’ta işlerin ters gittiğini farkederek devreye girmesinin Türkiye’de rejim değişikliğinin zaruri olduğunu bir kez daha ortaya çıkardığını belirtiyor.

İşgalci Yahudi Filistin’de Müslümanlara saldırıları tekrar başlattı. Bu çerçevede Filistin Dayanışma Derneği Başkanı M. Mişeniş ile görüştük.

1 Ağustos İBDA Yayınlarının kuruluşunun sene-i devriyesi… Bu vesileyle orta sayfamızı Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun İBDA Külliyatına ayırırken İBDA Yayınları sorumlusu Mehmet Tahsildaroğlu ile de yayınevi faaliyetleri üzerine bir röportaj yaptık.

Satın almak için tıklayınız Satın almak için tıklayınız

Kâzım Albay, Gelir Dağılımı, İşsizlik ve İstihdam” üzerine bir yazı kaleme aldı. Yazısında Türkiye’deki sorunların temelinde idealsizlik olduğuna vurgu yaptı.

Bahattin Yeşiloğlu, “Bağlanmak İstiyorum” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Abdulkerim Kiracı, Selçuklu son dönem ve Osmanlı kuruluş dönemi önemli âlimlerinden kabul edilen “Âşık Paşa”nın hayatını anlatıyor.

Dergimizde ayrıca sizler için derleyip yorumladığımız haberleri de bulabileceksiniz.

Gelecek sayımızda görüşmek dileğiyle…

Allah’a emanet olun…