Fransa ve Almanya, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) dünya genelinde daha fazla insanın koronavirüs aşısı olana kadar üçüncü doz aşıları erteleme tavsiyesini dikkate almayarak, ek doz aşılara devam edecek.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, üçüncü doz aşı uygulamasının en az Eylül ayı sonuna kadar durdurulması çağrısında bulunarak, “Tüm hükümetlerin, halklarını Delta varyantından koruma endişelerini anlıyorum. Ancak küresel aşı miktarının çoğunu kullanmış olan ülkelerin daha fazlasını kullanmasını ve bu esnada dünyanın en savunmasız insanlarının korumasız kalmasını kabul edemeyiz” ifadelerini kullanmıştı.


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Eylül ayından itibaren yaşlılar ve risk altındaki gruplar için üçüncü doz aşılarının vurulacağını açıkladı.

Macron, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada, “Üçüncü doz aşı muhtemelen herkes için değil, yaşlılar ve riskli gruplar için gerekli olacak” dedi.

Almanya Sağlık Bakanlığı ise, önümüzdeki Eylül ayından itibaren bağışıklığı düşük hastalara, yaşlılar ve bakım evlerinde yaşayanlar için üçüncü doz aşı yapacaklarını açıkladı.