Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Le Figaro gazetesine ülkesindeki camiler hakkında konuşarak,  ülkede "aşırıcıların" bulunduğu bahane edilerek 650 yerin kapatıldığı ve 24 bin yerin polis tarafından denetlendiğini belirtti.

Geçtiğimiz seneden bu yana "radikalleştiği" iddiasıyla 89 camide yapılan denetlemelerin sonucunda 3'te 1'inin kapatıldığını ifade eden Darmanin, Sarthe, Meurthe-et-Moselle, Cote-d’Or, Rhone ve Gard bölgelerinde 6 caminin daha kapatılması için işlemlerin başlatıldığını aktardı.

Darmanin, Strazburg'da İslam Toplumu Milli Görüşüne (IGMG) bağlı Eyüp Sultan Camisinin inşasına, belediyenin verdiği izne rağmen karşı çıktıklarını bildirdi.

"Ayrılıkçı" yasa daha fazlasına imkan tanıyacak

Bugüne kadar Müslümanlara ait ve "siyasal İslam" çizgisinde olduğu iddiasıyla 5 derneğin kapatıldığı bilgisini paylaşan Darmanin, "ayrılıkçı" yasasının bundan daha fazlasını yapmalarına imkan verdiğini, 4'ü Ekim ayında olmak üzere toplamda 10 derneğin daha kapatılacağını belirtti.

Bu zamana kadar "ayrılıkçı" olduğu bahanesiyle 205 derneğin banka hesabına el konulduğu ve 2 imamın ülkeden sınır dışı edildiği bilgisi de verildi.

Fransa İslam'ı düşüncesini kabul etmeyen Müslümanların faaliyetleri kısıtlanıyor

Sadece namaz kılmadıkları, Batı’nın istedikleri gibi din anlayışını yaymadıkları, cihad şuuruyla hareket ettikleri gerekçesiyle Müslümanların faaliyetleri kısıtlanıyor, özel hayatlarına müdahale ediliyor. "Fransa İslamı" düşüncesini inançları gereği kabul etmeyen Müslümanların haklarına tecavüz edilirken özgürlükçü insan hakları derneklerinin bu konuya sessiz kalması şaşırtmadı. Her zamanki gibi söz konusu Müslümanlar olduğu zaman üç maymunu oynuyorlar.