İngiltere parlamentosunda Muhafazakar Parti'den Müslüman bir milletvekili olan Nusrat Ghani, 2020 yılında Ulaştırma Bakan Yardımcılığı görevinden dini inancı nedeniyle alındığını söyledi.

Sunday Times gazetesinde yer alan habere göre Ghani, görevden alınmasıyla ilgili bir açıklama istediğinde "Müslümanlığının bir sorun olarak gündeme getirildiğini" aktardı.

Muhafazakar Parti'nin disiplinden sorumlu yetkilisi Mark Spencer, Ghani'nin sözleriyle kendisini işaret ettiğini ancak iddialarının tamamen asılsız ve partiyi karalayacı nitelikte olduğunu dile getirdi.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada ise Başbakan Boris Johnson'ın daha önce Ghani ile endişelerini konuşmak üzere bir araya geldiği belirtildi.

Başbakanlık Sözcüsü, Başbakan Johnson'ın daha sonra Ghani'yi resmi bir şikayet süreci başlatmaya davet ettiğini ifade etti. Ancak Ghani'nin bu adımı atmadığını belirten sözcü, "Muhafazakar Parti hiçbir türden önyargıya veya ayrımcılığa müsamaha göstermez" dedi.

Sözcünün açıklamalarına yanıt veren Ghani, Johnson'ın kendisine "bu meseleye dahil olmayacağını" yazdığını ve parti içi şikayet sürecini kullanmasını önerdiğini söyledi.

Başbakanlık'ta kabine değişikliği toplantılarında söylenenlerle ilgili kendisine aktarılan sözlerin Muhafazakar Parti mensupları tarafından söylenip söylenmediğini dahi bilmediğini vurgulayan Ghani, hükümet içinde olan bir meseleyi parti içerisine taşımadığını ifade etti:

"İstediğim tek şey hükümetin bunu ciddiye alması, düzgün bir şekilde soruşturması ve başka hiçbir meslektaşımın buna katlanmak zorunda kalmamasını sağlamaktı."

Kaynak: BBC