İspanya'nın başkenti Madrid'in Usera bölgesinde 38 yaşındaki Müslüman bir kadın ırkçı bir çete tarafından öldüresiye dövüldü. Usera bölgesindeki metro istasyonunun dışında dövülen başörtülü Müslüman kadın, vücudunda oluşan yara, morluk ve geçirdiği şok nedeniyle tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. İspanyol polisi olayı Barcelona saldırılarından kaynaklanan "nefret suçu" olarak değerlendirdi. Geçen hafta DAEŞ terör örgütü Barcelona'da araçlı terör saldırısı düzenlemişti. Saldırı sonucunda 14 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi ise yaralanmıştı.

İngiltere'de de Londra ve Manchester'da yaşanan terör saldırılarının ardından İslamofobik nefret suçlarında büyük artış kaydedilmişti.

İslamofobi vakalarını takip eden Tell MAMA, Manchester saldırısının ardından nefret suçlarında yüzde 456 oranında artış yaşandığını belirtmişti. Rakamlar, pusuda bekleyen faşist grupların Müslümanlara saldırmak için terör saldırılarını dört gözle beklediklerini gösteriyor.

Zilletin Sebebi

Batı kin ve nefretini ne yaparsak yapalım kusuyor. Yapılan saldırıları önce Müslümanlara mâl ediyorlar daha sonra Müslümanları terörist olarak gösteriyorlar. Ajanlarıyla, kurduğu gizli istihbaratlarıyla, örgütleriyle, satın aldığı vatan hainleriyle her türlü düşmanlığı Türkiye üzerinde gerçekleştiriyor. Buna önce kendi ülkelerindeki müslümanlara yaptıkları faşistlikle başlıyorlar.

Bu zilletin tek sebebi Müslümanların yeni bir dünya görüşü etrafında birlik olamamaları. Avrupa'ya karşı Müslümanların ezik ve kompleksli duruşu bizi bu zilletten kurtaramayacak.