Fransız sinemasının başarılı yıldızlarından olan Jean-Paul Belmondo dün dünyaya veda etti. Belmondo’nun kim olduğu araştırılıyor. Jean-Paul Belmondo kimdir?

Jean-Paul Belmondo, sanatçı bir aileden 9 Nisan 1933 yılında Fransa’da dünyaya gelmişti. Babası Paul Belmondo ünlü heykeltıraş, annesi Madeleine Belmondo ise dansçıydı.

Jean-Paul’un babası aslında Cezayir doğumluydu fakat Birinci Dünya Savaşı sonrasında Fransa’ya gelir ve burada Albert Camus’un da aralarında bulunduğu sanat camiasının yıldızlarıyla dostluk kurar.

Jean-Paul Belmondo 20 yaşlarında iken oyunculuğa ilgi duyar ve Paris'in en ünlü konservatuarı, Conservatoire National Superieur d'Art Dramatique'de eğitim alarak mezun olur.

Jean-Paul 1956 yılında ilk kez kendisini sinemada gösterir ve 8 filmde rol alır. Sonrasında ise “Serseri Aşıklar” filminde oynayarak dünya çapında ünlü olmaya başlar. O günden itibaren Jean-Paul Belmondo toplam 81 filmde rol alır.

2001 yılında geçirdiği felç nedeniyle oyunculuğu bırakmak zorunda kalan Jean-Paul 88 yaşında iken Paris’teki evinde dünyaya veda eder.