"Büyük Doğu Fikir Ocakları yönetim kurulu tarafından alınan kararla, derneğin Genel Başkanlığı yeni bir isme devredildi. Derneğin kurucu üyelerinden olan ve on yıldır genel başkanlığını yürüten Mehmet Kaya, Büyük Doğu Fikir Ocakları(BDFO) İstanbul Şubesi'nde düzenlenen törenle genel başkanlık görevini İstanbul’daki yeni Genel Merkezinde Özden Yılmaz’a devretti.

Devir teslim töreninde yaptığı konuşmada Başkan Mehmet Kaya şunları söyledi: “2007’den bu yana süren faaliyetlerimiz sonucunda, artık birçok üniversitede temsilci ve topluluğumuz bulunuyor. Bunu daha ileriye götürüp, akademik, siyasî, kültürel hayatın tüm sahasına sirayet edecek bir teşekkül ve teşkilat olmamız gerekiyor. Geleceğin Türkiye’sini inşa yolunda çözüm ve tavsiye üretmek noktasında üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Şu bilinsin isterim; resmî vazifelerimden ayrılsam da gönül ve mensubiyet bağım devam etmektedir. Hâlâ bu ocağın mensubuyum. Yeni Genel Başkanımız Özden Bey'in derneğimizi daha iyi noktalara taşımak için hizmette bulunacağından eminim. Şimdiye kadar destek ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

Yeni başkan Özden Yılmaz, yaptığı kısa açıklamada, derneğin Malatya'da bulunan Genel Merkezinin artık İstanbul'da temsil edileceğiniifade etti.

Mehmet Kaya tarafından başarı temennileri ile tebrik edilen Yılmaz, derneğin misyon ve faaliyetlerinde daha çok gayret ve çaba içinde olacaklarını belirtti.