Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde konuştu. Erdoğan açıklamasında "İslam ülkelerinin şu dönemde ayrışmaya değil birlik ve beraberliğe ihtiyacı bulunuyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Barış ve istikrar olmadan kalkınma olmaz. İslam ülkelerinin şu günde ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var. Körfez bölgesinde yaşanan kriz hepimizi derinden üzdü. Bu krizin bir an önce çözüme ulaşmasını diliyoruz, ara bulucu olmayı sürdüreceğiz. 

Özgürlük, asla sorumsuzluk veya huzursuzluk demek değildir.

İlk kıblemiz Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in  kutsiyetinin ihlal edilmesine de asla izin veremeyiz. Mescid-i Aksa'ya yönelik  saygısızlıkların, tahriklerin ve provokasyonların önüne geçilmesi için çok daha  kararlı bir tutum ortaya koymalıyız.

ARAKANLI MÜSLÜMANLARA YÖNELİK KATLİAMLAR

Bölgede yaşanan insani dramın önüne geçmek için Myanmar ve Bangladeş hükümetleri  ile çalışmak istiyoruz. Baskı ve katliamlardan kurtulmak için topraklarına  sığınan Müslümanlara gerekli kolaylığın gösterilmesi beklentisi ve yardım  teklifimizi Bangladeş makamlarına ilettik. Uluslararası kuruluşlar, bilhassa da  İslam ülkeleri olarak bizler elimizden gelen tüm imkanlarla bu zulmün son bulması  için birlikte mücadele etmeliyiz.