Tarihi lif lif ayıklamış̧ ve sahte kahramanları gerçeklerinden ayırmış̧ olarak... İBDA “malûm- sır”rında mevcut kuvvetin tesbiti ki, Büyük Doğu Mimarı’nın “Geliyorlar!” diye ilânındandır!..

Allah için buğz ve Allah için aşk ölçüsüne uy­gun şekilde, baş nefret kutbu ile baş muhabbet kutbunu tayin etmiş̧ olarak... İBDA “malûm- sır”rında mevcut kuvvetin tesbiti ki, Büyük Doğu Mimarı’nın “Geliyorlar!” diye ilânındandır!..

Batı dünyasını bütün oluş sırlan ve olamayış hikmetleriyle süzgeçten geçirmiş olarak... İBDA “malûm-sır”rında mevcut kuvvetin tesbiti ki, Büyük Doğu Mimarı’nın “Geliyorlar!” diye ilânındandır!..

Bâtıl olanı güzelleştirmeyi bilen Batı’ya karşılık, Hakkı çirkinleştirmeyi beceren kaba softa ve ham yobaz tipini, kökünden kazıyıcı idrake ulaşmış olarak... İBDA “malûm-sır”rında mevcut kuvvetin tesbiti ki, Büyük Doğu Mimarı’nın “Geliyorlar!” diye ilânındandır!..

En çarpıcı ve cezbedici estetik ölçüleriyle pırıldamak zevk ve gayesine ermiş olarak... İBDA “malûm-sır”rında mevcut kuvvetin tesbiti ki, Büyük Doğu Mimarı’nın “Geliyorlar!” diye ilânındandır!..

“İslâm’da merhamet eksiktir!” diye düşünüp en kalpazan ve sun’i merhamet numaraları karşısında övünen Batı’ya mukabil, som altun merhametin nidüğünü anlamış ve İslâm’da kılıcın bile usta cerrah elinde bir rahmet neşteri olduğunu kavramış olarak... İBDA “malûm-sır”rında mevcut kuvvetin tesbiti ki, Büyük Doğu Mimarı’nın “Geliyorlar!” diye ilânındandır!...

Batı’nın baş çilesi, insanoğlunu Homongolos’a çevirici makine bilmecesini en derinden çözmüş olarak... İBDA “malûm-sır”rında mevcut kuvvetin tesbiti ki, Büyük Doğu Mimarı’nın “Geliyorlar!” diye ilânındandır!..

İbda Diyalektiği, Salih Mirzabeyoğlu, s.226, 227