Üstad Necip Fazıl'ın para hırsının insanları nasıl felakete sürüklediğini anlatan 'Para' adlı oyunu 72 yıl sonra ilk kez 2 Ekimde sahnelendi. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun 100'üncü yılına hazırlandığı yeni sezonda şair Necip Fazıl Kısakürek'in "Para" isimli eseri tiyatroseverlerle buluştu.
Para hırsının insanları felakete sürüklediğini anlatan oyun en son 1941'de sahnelenmişti. 72 yıllık olmasına rağmen güncelliğini kaybetmeyen oyunun yönetmeni Engin Gürmen Necip Fazıl'ın da Türk tiyatrosunda parayı nesne olarak kullanan ilk tiyatro yazarı olduğunu da belirtiyor.
Oyunun uzun bir süre sonra sahnelenmesinin önemine değinen Gürmen, "Oyun evrensel bir özelliğe sahip. Necip Fazıl'ın ifade ettiği gibi olay, bilinmeyen bir zamanda, bilinmeyen bir ülkede geçiyor" diyor. Necip Fazıl'ın "Kaldırımlar" adlı ünlü şiirini de oyuna eklediklerini söyleyen Gürmen, "Necip Fazıl'ın aile çevresinden izin alarak oyunun finaline şiirin iki kıtasını ekledik. Finale tam uydu" diyor. Başrol oyuncusu Aziz Sarvan ise oyunun sinemaya da aktarılması gerektiği görüşünde.
Yönetmen Gürmen, "İlk oynandığı 41-42 sezonunda Muhsin Ertuğrul tarafından sahnelenmiş. O dönem 20 bin kişi oyunu seyretmiş. Şu anki nüfusa göre 100 bin kişinin oyunu seyretmesini bekliyoruz", Oyuncu Sarvan ise "Tiyatroseverler bu oyuna gelip seyretmeli. Necip Fazıl'ı bu oyunla bir kere daha görsünler. Herkesi oyuna sahip çıkmalı" diyor.