1 Mayıs Türkiye’de yine olaylı görüntülere sahne oldu. Bu yıl Taksim meydanının kutlamalara yasaklı olması nedeniyle bazı gruplara polis müdahale etti. Bu gruplar ile polis arasında olaylar yaşandı.
İstanbul 1 Mayıs 2013'e Taksim'in  yasaklanması ve sendikaların alandan vazgeçmemeleriyle girdi. Sonuçta 1 Mayıs'ta İstanbul'da hayat durdu, onlarca gözaltı ve yaralı var. İşte 1 Mayıs 2013'ün öncesi ve sonrası.
1 Mayıs 2013'ün Taksim'de yapılıp yapılamayacağı tartışmaları Nisan ayının ortalarında başladı. Hükümet ve Valiliğin yayalaştırma projesini gerekçe göstererek "Kesinlikle Taksim'e izin vermeyeceğiz" demesine üzerine sendikalar 1 Mayıs 1977'de öldürülen kişilerin anısında Taksim'den vaz geçmeyeceklerini açıkladı.
Bunun üzerine 1 Mayıs'ta şehirdışından dört uçakla üç bin takviye polis getirildi. İstanbul'da metrobüs, metro, İDO, şehirhatları seferleri iptal edildi, köprüler söküldü ya da açıldı. Şişli ve Beşiktaş'taki Taksim'e gelmek isteyenlere polis tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı. Onlarca yaralı ve gözaltının ardından Vali Hüseyin Avni Mutlu "Fevkalade orantılı müdahale ettik" dedi.
Öte yandan Fatih Cami'nde toplanıp Taksim'e yürümek isteyen Anti Kapitalist Müslümanlar grubuna Galata Köprüsü girişinde biber gazıyla müdahale edildi. “Allah, ekmek, özgürlük” pankartlarıyla cami avlusunda buluşan grup’un yanı sıra İBDA cephelerinin “ Bütün Devrimcilerin 1 Mayıs Bayramını Kutluyorum” pankartı ise en çok dikkat çeken ve konuşulanlar arasına not edildi...