Baran Dergisi olarak üyesi bulunduğumuz Türkiye Dergiler Birliği’nin düzenlediği geleneksel uluslararası dergi fuarının sekizincisi 4-9 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Sirkeci Tren Garı’nda gerçekleştirildi.

Fuarda standımızı ziyaret eden okurlarımıza Baran ve Aylık Dergisi ile Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun kitaplarından hediye ettik. Baran ve Aylık dergisi hakkında pek malûmatı olmayanlara İbda fikriyatına nisbetle yayınlanan dergiler olduğunu anlattık. Fikriyatımız hakkında malûmatı olmayanlara ise Büyük Doğu-İbda Dünya Görüşünü dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Bazı katılımcıların anlattıklarımızdan sonra Büyük Doğu-İbda hakkında malumat sahibi olmamaktan duyduğu mahcubiyet gözümüzden kaçmadı.

Yayın Kurulu Üyemiz Kâzım Albayrak, 6 Mayıs Cumartesi günü fuara katıldı ve tertiplediğimiz okur buluşmasında dergicilik ile Türkiye’nin içinde bulunduğu ahval üzerine bir konuşma yaptı. Akabinde ziyaretimize gelen okurlarımızla çaylarımızı yudumlayarak sohbet ettik.

Bu yıl fuara yurtdışından birçok dergi iştirak etti. Biz de bu fırsatı değerlendirerek, Makedonya, Arnavutluk, Filistin, İran, Hindistan ve Endonezya’dan gelen dergilerin yetkilileriyle görüştük.
Kendilerine Baran ve Aylık dergilerinin yanı sıra Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun Başyücelik Devleti eserinin Arapça ve İngilizce tercümelerini hediye ettik. Lisan konusunda yaşadığımız bir takım problemlere rağmen gönülden sohbet ettik. İrtibat bilgilerimizi paylaşarak muhabbetimizin dâim olmasını diledik. Bazılarıyla İbda selâmı vererek fotoğraf çekildik.

8 Mayıs Pazar günü Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 8. Uluslararası Dergi Fuarı’nı ziyaret ederek Türdeb’in düzenlediği ödül törenine katıldı. Nabi Avcı’ya Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun “Dil ve Anlayış” ile “İbda Diyalektiği” eserlerini ve Baran ve Aylık dergilerinin bazı sayılarını takdim ettik.

Fuarda standımıza yoğun alâka gösteren tüm okurlarımıza ve katılımcılara teşekkür ediyoruz.