Fed Başkanı Powell dijital dolar konusunda hızlı olmak yerine temkinli davranmayı tercih ediyor

Kongre üyeleri dijital doları çıkarılarak Çin gibi bazı ülkelerin Amerikan dolarının rezerv para birimi olma özelliğini tehlikeye atacak girişimlerinin engellenebileceğini savunuyor.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Demokrat Maxine Waters ve Cumhuriyetçi French Hill öncülüğündeki Kongre üyeleri, diğer ülkelerin kendi dijital para birimler çıkarması karşısında doların gücünü korumak için ABD'nin de kendi dijital parasını çıkarmasıyla ilgili bir tasarı hazırlıyor.

Aynı zamanda Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'nde yer alan Hill ve Waters önümüzdeki ay konuyla ilgili düzenlemeyi komiteye sunmayı planlıyor.

Waters yeni merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile ilgili çalışmaları "dijital varlıklar alanında yeni bir uzay yarışı" olarak tanımlıyor.

Waters Fed'in dijital paralar konusunda hali hazırda yürüttüğü çalışmalara ek olarak olası bir merkez bankası dijital para birimi çıkarmayla ilgili çerçeveyi oluşturmasını öngören bir tasarı hazırladı.

WSJ'nin haberine göre Fed ve Biden yönetimi bu konuda Waters'ın aceleciliğini paylaşmıyor.

Fed Başkanı Jerome Powell konuyla ilgili bir açıklamasında dolar'ın küresel rolü nedeniyle dijital dolar konusunda doğru adımlar atmanın hızlı davranmaktan daha önemli olduğunu belirtmişti.