Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, 20 Ağustos’ta Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Adeyemo, Elitaş’a Rusya-Ukrayna savaşında, Rusya’nın kendilerine uygulanan yaptırımları aşmak için Türkiye’yi kullanmaya çalıştığını belirtti. Elitaş da Türkiye’nin hem Rusya hem Ukrayna’yla ekonomik ve siyasi ilişkileri olduğunu ancak Ankara’nın yaptırımların herhangi bir şekilde ihlal edilmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Elitaş’ın, Türkiye’nin mevcut sürece ve yaptırımlara ilişkin tutumunun değişmediğini vurguladığı görüşmede, Rusya’ya yönelik yaptırımların yürürlüğe konulması konusunda devam eden çalışmalar ele alındı.

Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle ABD ve 30 ülke tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlara ilişkin detayların görüşüldüğü ifade edildi.

Görüşmede ayrıca Türk ekonomisi ve bankacılık sektörüne dair konular da gündeme geldi. Açıklamada “Adeyemo, ABD’nin Türk ekonomisinin başarısı konusundaki ilgisi ve ABD Hazine Bakanlığı’nın, bankacılık sektörünün bütünlüğünün korunması için Türk hükümetiyle işbirliğine olan bağlılığını dile getirdi” denildi.