Washington'un Moskova Maslahatgüzarı Elizabeth Rood, RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Amerikan ve Rus istihbarat başkanlarının iki ülke arasında olası bir nükleer çatışma riskini görüştüklerini söyledi. Diplomat, devam eden Ukrayna çatışmasının yetkililerin gündeminde olmadığını kaydetti.

Rood, Rus medya kuruluşuna bugün verdiği mülakatta şunları söyledi "ABD ve Rusya Federasyonu'nun özellikle nükleer riskler açısından risk yönetimi için [iletişim] kanalları var ve CIA Direktörü [William] Burns'ün Rus mevkidaşıyla görüşmesinin amacı da tam olarak bu konuydu." Ancak iki istihbarat şefinin Ukrayna'daki durumu ya da oradaki çatışmaları sona erdirmenin yollarını görüşmediğine dikkat çekti.

Amerikalı diplomat, Washington ve Moskova'nın gerekirse ileride benzer bir şekilde istişarelerde bulunabileceğini de sözlerine ekledi.

Rood, "Şimdilik, bildiğim kadarıyla, hiçbir şey planlanmıyor" dedi.

Türkiye'nin başkenti Ankara'da yapılan üst düzey toplantı ilk olarak Kasım ayı ortasında Rusya'nın Kommersant gazetesi tarafından haberleştirilmişti. Bu görüşmenin, Moskova'nın Şubat ayı sonunda Ukrayna'ya askeri harekat başlatmasından bu yana ABD'li ve Rus üst düzey yetkililer arasında gerçekleşen ilk yüz yüze temas olduğuna inanılıyor.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, 14 Kasım'da Ankara'da üst düzey bir toplantı yapıldığını doğruladı, ancak katılımcılar ya da orada tartışılan konularla ilgili herhangi bir ayrıntı vermekten kaçındı.