ABD Donanması, Nimitz sınıfı uçak gemisi USS Harry S. Truman'ın (CVN 75) 4-5 Mart'ta Kuzey Ege Denizi'nde sabit kanatlı uçuş operasyonları düzenlediğini duyurdu.

Sekizinci Taşıyıcı Saldırı Grubu Komutanı Tuğamiral Curt Renshaw, yaptığı açıklamada “Kuzey Ege sularından gelişmiş Hava Polisliği yürütmek, NATO'nun mevcut yeteneklerini paylaşma ve bir araya toplama konusundaki devam eden yeteneğini daha da göstermektedir. Bir Uçak Gemisinin bu dinamik istihdamının - oldukça kısıtlayıcı sularda - yapılabileceğini kanıtlamak için yola çıktık ve bunu yaparken, müttefiklere ABD'nin kalıcı bağlılığını gösterdik." dedi.

Truman'ın komuta subayı Yüzbaşı Gavin Duff, “Truman ve Carrier Air Wing One, NATO'nun gelişmiş Hava Polisliği misyonunu desteklemek için sabit kanatlı uçuş operasyonları yürüterek kuzey Ege De nizi'ne açıldı ve harekat alanı boyunca dinamik olarak çalışma yeteneğimizi gösterdi. Biz NATO'ya sıkı taahhüdümüzün açık bir sinyalini göndermeye devam ederken bu ekip kusursuz bir performans sergiledi" dedi.

Harry S. Truman Carrier Strike Group, güya deniz istikrarını ve güvenliğini korumak ve Avrupa ve Afrika'daki ABD, Müttefik ve Ortak çıkarlarını savunmak için deniz operasyonlarını desteklemek için ABD Altıncı Filo operasyon bölgesinde planlanmış bir konuşlandırmada bulunuyor.

ABD Türkiye’nin etrafını kuşatıyor

Tatbikat gibi gözüken bu hareket bilakis ABD'nin Rusya’nın yanı sıra Türkiye'yi doğrudan tehdit eden askerî hareketliliği, iktisadî baskı ve içerideki işbirlikçiler vasıtasıyla Türkiye’yi zayıflatma çabalarından veya etrafını çerçeveleyerek kuşatmaya çalışmaktan başka bir şey değil!