Suriye'nin kuzey doğusundaki PKK ile ABD iş birliği bir kez daha ortaya çıktı.

ABD'nin PKK/YPG'nin işgali altındaki bölgelere ağır silah, zırhlı araç ve lojistik desteği yine görüntülere yansıdı.

ABD ordusuna ait birliklerin PKK/YPG'ye ortak tatbikat yaptığı görüntülere TRT Haber ulaştı.

Araçlar PKK'ya DEAŞ ile mücadele bahanesi ile gönderildi. Deyrizor kırsalında 2 gün süren tatbikatta, terör örgütü üyelerine tahsis edilen araçlar için sürüş eğitimi de verildiği belirlendi.

Haseke'de yüzlerce PKK’lıya silahlı eğitim verildi

Deyrizor bölgesi daha önce de ABD güçlerinin PKK’lı ile iş birliğine sahne olmuştu.

2021'in son günlerinde Deyrizor'un batı kırsalında yer alan Ebu Haşeb Çölü'nde ABD askerleri PKK/YPG'lilere ortak askeri tatbikat gerçekleştirdi. 3 tank ve zırhlı araçlarla yapılan tatbikatta PKK/YPG'lilere güdümlü füze kullanımı ile ilgili eğitim verildi.

ABD'ye ait Özel Kuvvetler, 1 Aralık 2021'de Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke de yüzlerce PKK/YPG'lilere daha silahlı eğitim vermişti.

PKK/YPG'lilere ortak tatbikat

Deyrizor yakınlarındaki aynı bölgedeki ortak tatbikat ve eğitimler 2022'de de devam etti. Ebu Haşeb Çölü'nde bulunan sanayi bölgesi ve çevresinde PKK/YPG'lilere ortak silahlı tatbikat yapıldı.

Şubat ayındaki ortak tatbikata, savaş uçağı ve helikopterlerin yanı sıra tanklar ve zırhlı araçlar da katıldı. Uluslararası koalisyon güçlerinden bazı askerlerin de katıldığı tatbikatta, PKK/YPG'lilere havan topu, topçu atışları ve güdümlü anti-tank füzelerinin kullanımı hakkında da eğitim verildi.

Petrol sahaları PKK/YPG'lilere için eğitim alanına dönüştü

Haseke'deki bazı ABD üslerinin yanı sıra Abdülaziz Dağı ile Deyrizor'daki Ömer Petrol Sahası PKK/YPG'liler için eğitim alanına dönüştü. Daha önceki eğitimlerde, silahların kullanımı ve İHA'ların belirlediği mevkileri karadan ele geçirmeye yönelik çalışmalar yapıldı.

Topçu atışı ile birlikte havadan indirme ve üslere saldırıları engelleme yöntemleri de PKK/YPG'lilere uygulamalı anlatıldı.

ABD ve öncülük ettiği koalisyon güçleri, 2015'ten bu yana binlerce PKK/YPG'liye silahlı eğitim verdi.