Bir Türk insansız hava aracının Ege Denizi ortasındaki Kinaros (Ardıççık) adasının üstünde uçtuğunu yazan Yunan medyası, Meriç Nehri kenarında ise 'kırmızı alarm' verildiğini bildiriyor.

Ankara'dan gelen her açıklamayı anında ekranlarına ve sayfalarına yansıtan Yunan medyası, bugün özellikle Türk insansız hava aracının Ege Denizi'ndeki uçuşuna odaklandı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Mayıs ayında yaptığı Washington ziyareti ve hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok" açıklaması, Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir dönemi başlattı.

'Türkiye provokatif uçuşlarını sürdürüyor' başlığını kullanan To Vima gazetesi, bir insansız hava aracının Ege Denizi'nin ortasındaki Kinaros (Ardıççık) adasının üstünde uçtuğunu ileri sürdü. Bugün saat 11.25 sularında bir Türk drone'unun yaklaşık 6 bin metre yükseklikte tespit edildiğini savunan To Vima, 'Türklerden bir başka meydan okuma' dedi. Aynı haber neredeyse tüm Yunan medyası tarafından kullanıldı, 'Türkiye'den gözdağı' başlıkları tercih edildi.

Kınamasını isteyecek

Proto Thema haber sitesi, 'Miçotakis'ten Erdoğan'a üçlü diplomatik blok' başlıklı provokatif haberinde, Türkiye'yi her fırsatta Avrupa Birliği'ne (AB) şikayet eden Atina yönetiminin aynı tavrı Haziran ayı sonundaki liderler zirvesinde de tekrarlayacağını yazdı. Miçotakis, AB'li mevkidaşlarından Türkiye'nin 'provokatif' eylemlerini kınamasını isteyecek.

Kathimerini gazetesi, Atina yönetiminin bu yaz Ege Denizi'nde yaşanabilecek en olağanüstüleri de dahil tüm muhtemel senaryolara hazırlık yaptığını bildirdi.

Vassilis Nedos imzalı özel haberini manşetten veren gazeteye göre, Yunanistan Türkiye kıyılarından Ege'deki adalara gelebilecek bir göçmen akınından endişeli. Kathimerini, göçmenlerin çoğunlukla Çeşme'nin karşısında yer alan Sakız ile Kuşadası'nın karşısındaki Samos'a varmalarının beklendiğini ileri sürdü.

ABD zırhlıları devriyede

Yunan Skai televizyonu ise, Türkiye sınırındaki Meriç Nehri'ndeki sınır birliklerinin 'kırmızı alarm'a geçirildiğini duyurdu. Televizyonun haberine göre, yeni bir göçmen baskısıyla yüz yüze olan Yunan ordusu sınır hattındaki önlemlerini artırdı ve askerlerine yurt dışına tatile gitmeme tavsiyesinde bulundu.

Skai, Yunan birliklerinin Türkiye sınırında insansız hava araçları kullanıp özel Amerikan zırhlı araçlarıyla devriye gezerek yeni önlemleri hayata geçirdiğini izleyicilerine aktardı. Televizyon, ayrıca Yunan askerlerine Türkiye sınırını geçmemeleri konusunda açık bir emir verildiğini de bildiriyor.

Baranhaber/Milliyet