Türkiye'nin, PKK/YPG işgali altındaki Münbiç ve Tel Rifat'a harekât planından sonra ABD'nin sınırımızdaki hareketliliği de giderek artıyor.

Şırnak'ın Cizre İlçesinin karşısındaki El Malikiye kasabasının sınırımıza 4 kilometre uzaklığındaki Teqil Beqil Köyünde ABD'li askerlerin ağır silahlarla PKK/YPG'lilerle yaptığı ortak tatbikat tepki çekmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı bununla da yetinmeyip Haseki Vilayetine bağlı Kamışlı İlçesi yakınlarındaki Hol Kampına IŞİD saldırısında öldürülen YPG'liler için kendi resmi sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımlamıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Michael Curilla, dün de IŞİD'liler ve ailelerinin rehin tutulduğu Hol Kampına bir ziyaret gerçekleştirdi. Hem de PKK-YPG'nin Suriye'deki tepe isimlerinden olan Mazlum Kobani kod adlı Ferhad Abdi Şahin ile birlikte. Curilla ile PKK’lı Mazlum Kobani, Hol Kampına giderek burada IŞİD operasyonları ve alınması gereken tedbirlerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

60 bin kişinin yaşadığı Hol Kampına giden ABD'li Curilla, burada teröristlerden brifing aldıktan sonra IŞİD saldırısında öldürülen iki PKK’lı için Kobani ile buradaki diğer üst düzey PKK/YPG’lilere başlığı dileklerinde bulundu. Curilla'nın Hol Kampına yaptığı ziyaret ve buradaki PKK’lılarla yaptığı görüşmeye dair fotoğraflar ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı resmi hesabından paylaşıldı.

ABD’den bir açıklama gelmedi

CENTCOM resmi açıklamasında “Kampta güvenliği sağlamak ve insani koşulları düzeltmek üzere DSG ile çalışmaya devam edeceğiz. Hol Kampı'nda birlikte hareket etmek, IŞİD'i yenme kararlılığımızın bir işaretidir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, IŞİD'lilerin tutulduğu kamptaki mevcut kötü koşulların PKK tarafından kullanılmak istendiği ve kampta her ay 80 çocuğun dünyaya geldiği ve kamptaki nüfusun yüzde 70'inin 12 yaş altı çocuklardan oluştuğu kaydedildi.