ABD ve NATO, Yunanistan'ın ardından şimdi de Bulgaristan'a askeri yığınak yapmaya ve yeni üsler inşa etmeye başladı.

Her ne kadar bu askeri yığınağın Rusya'ya karşı yapıldığı iddia edilse de Türkiye'yi çembere alacak şekilde ilerlemesi oldukça dikkat çekici bir durum olarak karşımıza çıkıyor. 

ABD ve NATO halihazırda Romanya, Macaristan, Slovakya ve Bulgaristan'da askeri varlığını artırma kararı almış ve bu dört ülkede karara uygun hareket edeceklerine yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Bulgaristan ise her geçen biraz daha ABD'nin askeri etkisi altına giriyor. Yunanistan'ın neredeyse tamamını bir üs haline getiren ABD, Bulgaristan'da da benzer bir faaliyet içerisinde Bulgar 42. Mekanize Taburu ve ABD Ordusu'nun 3. Zırhlı Tugay Muharebe Ekibinden bir piyade birliği ile birlikte kuvvetin standart operasyon prosedürlerini oluşturmak için çalışıyorlar. Rumen askeri üssü "Mikhail Kogalniceanu" NATO birliklerinin ana karargahlarındna birisi haline geldi. Her ne kadar bu askeri konuşlanma ve yığınağın ana hedefi Rusya olarak gösterilse de Türkiye'yi çembere alan bir stratejide ilerlemesi oldukça dikkat çekici bir durum. 

Kaynak: turkdegs.org