YahooNews’den Dave Philipps’in haberine göre; Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin gönüllü savaşçılara kapılarının açık olduğunu ilan etmesinin ardından Ukrayna ordusuna katılmak için ülkeye giden, geçmişte Irak ve Afganistan’daki Müslüman katliamlarına katılan eski askerlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Haberde, savaşmak için Ukrayna’ya gitmek isteyip de imkânı olmayanların ülkeye gönderilmesi için Ukrayna Gönüllüleri isimli bir grup kurulduğu belirtildi. “Military Times ve Time dahil olmak üzere bir dizi ana akım medya kuruluşu, adım adım Ukrayna ordusuna katılma konusunda kılavuzlar yayınladı. Ukrayna hükümeti, ilgilenen gönüllülere konsolosluklarıyla iletişime geçmeleri talimatını verdi.”

Eski askerlerin Irak ve Afganistan’daki başarısızlıklarını unutmak için Ukrayna’ya gitmeyi bir fırsat olarak gördükleri belirtilen haberde Irak’ta savaşta bulunan Hector isimli denizcinin ABD’nin Afganistan yenilgisinden ne kadar etkilendiğini gösteren şu ifadelerine yer verildi: “Birçok eski askeri hizmet etmeye çağırıyorum, hayatımız boyunca savaş için eğitim aldık. Afganistan’da yenildiğimizde bir şeyler yapmak istedim; ama yapamadım ve bu bana çok ağır geldi. Şimdi Ukrayna için harekete geçmeliyim!”