Rusya Lideri Vladimir Putin’in en güvendiği isimlerden biri olan ve “beyin” lakabıyla tanınan danışmanı Alexander Dugin’in aracına bombalı saldırı yapıldı. Telegram kanallarının haberine göre, ünlü Rus siyaset bilimci Alexander Dugin'in kızı Daria, aracının patlaması sonucunda olay yerinde hayatını kaybetti. Patlamanın ardından otomobil bir durağa çarptı.

Rus siyaset uzmanı Dugin’in kızı Daria Dugina’nın bulunduğu araçta patlama meydana geldi. Güvenlik güçleri kaynakları patlamayı doğruladı.

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) lideri Denis Puşilin ise Daria Dugina'nın patlamada yaşamını yitirdiğini açıkladı. Puşilin, Telegram'dan yaptığı açıklamada 'Ukrayna rejiminin teröristlerinin olaya karıştığını' ve 'esas hedefin Aleksandr Dugin olduğunu' belirtti.

Puşilin "Ukrayna rejiminin teröristleri, Aleksandr Dugin'i ortadan kaldırmaya çalışırken kızını havaya uçurdu" ifadelerine yer verdi.

"Hedefteki kişi babasıydı"

Dugina’nın yakın arkadaşı, “Bu onun babasının aracıydı. Darya normalde başka bir otomobil kullanıyordu fakat bugün babasının otomobilini aldı ve Alexander’ın da onunla gitmesi planlanmıştı. Fakat Alexander başka bir yoldan gitti. Döndüğünde trajediyle karşılaştı. Şu an anladığım kadarıyla esas hedef Alexander’dı.” ifadelerini kullandı.

Daria Dugina Kimdir?

Daria Dugina kızı 1992'de doğdu. Uluslararası Avrasya Hareketi için tanınmış bir müzisyen ve siyasi yorumcudur. Moskova Devlet Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nden mezun oldu.

4 Temmuz'da kız İngiliz yaptırımlarına maruz kaldı. Hükümet, Dugina'nın "Ukrayna'yı istikrarsızlaştıracak politikaları veya eylemleri desteklediğine" inandıkları için onu listeye aldı.

Daria Dugina, babasının işinin halefiydi, son yıllarda çeşitli üniversitelerde ders verdi ve sosyal ağlarda "Avrasyacılık" fikirlerini destekledi.