Almanya Federal İstihbarat Servisi (BND) Başkanı Bruno Kahl’ın, Rusya’nın işgali sonrası Ukrayna’da mahsur kaldığı ortaya çıktı. Kahl özel kuvvetler tarafından ülkeden çıkarıldı.

Focus dergisinin aktardığına göre Almanya istihbarat şefi, ‘acil görüşmeler’ için başkent Kiev’de bulunuyordu. İşgal başlayıp hava sahası kapatıldığında ülkede mahsur kalan istihbarat şefi iki günlük zorlu bir yolculuk sonrası kara yolu ile ülkeden çıkarıldı.

Gizli Servis Doğruladı

Almanya Federal İstihbarat Servisi, Bruno Kahl’ın çarşamba günü iş için Ukrayna’da olduğunu ancak işgal başladıktan sonra ayrılma planlarını değiştirmek zorunda kaldığını doğruladı.

BND yaptığı açıklamada, özel kuvvetlerin oynadığı rolden bahsetmeden, “Düşmanlıkların patlak vermesi ve Ukrayna hava sahasının kapatılması nedeniyle, servis başkanı Kahl kara yolundan dönmek zorunda kaldı. Aynı yöne akan mülteci akınları nedeniyle bu zorlu ve uzun bir yolculuktu. Avrupa Birliği’ne geri döndü” ifadeleri kullanıldı.

Bild gazetesinin aktardığına göre Başkan Kahl’ın önemli bilgileri şahsen iletmek için Ukrayna’da bulunduğu öne sürüldü. Kahl daha önce Almanya’da milletvekili olarak da görev yapmıştı.

ABD savunma yetkilileri, Rus taarruzunun önemli bir direnişle karşılaştığına ve Moskova’nın öngördüğünden daha yavaş ilerlediğine inanıyor, ancak bu hızla değişebilir.