“Bulut depolama” yöntemi her zamankinden çok daha fazla kullanılıyor. Dosyaları saklamak gelenekselden uzak, artık internet aracılığıyla şirketlerin sunucularında depolanıyor. “Cloud” yani bulut depolamada bazı pürüzler çıksa da, insanlar dosyalarının kendinde değil de şirketlerin “cloud”larında daha güvende olduğunu düşünüyor. Şahsi fotoğraflar, özel belgeler ve “kendine” dair nice şey… Google ve Amazon gibi dünyanın en büyük şirketleri de cloud teknolojisinde başı çekenlerden. Google ve Amazon Nimbus isimli projede anlaşma sağladı. İsrail de bu anlaşmanın içerisinde. Fakat yüzlerce Google ve Amazon çalışanı İsrail ile anlaşma yapılmasına karşı ayaklandı.

Amazon (kurucusu bir Amerikalı: Jeff Bezos) ve Google (Büyük sahibi bir Aşkenaz Yahudisi: Sergey Brin) Nimbus isimli projede İsrail hükümetiyle anlaştı. Projenin değerinin 1,2 milyar dolar olduğu söyleniyor. İsrail hükümetinin elindeki tüm veriler dijitalleşecek, bulut tabanlı sunuculara aktaracak.

Google çalışanlarından Ariel Koren, “Bu teknoloji, Filistinlilerin daha fazla izlenmesine ve onlar hakkında yasadışı veri toplanmasına izin veriyor ve İsrail’in Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerinin genişlemesini kolaylaştırıyor” diyor. Ve binden fazla çalışanın proje karşıtı imza kampanyası başlattığını ifâde ediyor.