Üç emekli ABD'li General Paul Eaton, Antonio Taguba ve Steven Anderson, 2024 başkanlık seçimlerinden sonra başka bir ayaklanmanın çıkabileceği ve ordunun bunu kışkırtabileceği konusunda uyardı.

Emekli bir ABD Ordusu tümgenerali ve VoteVets'in kıdemli danışmanı olan Paul Eaton, bu hafta başlarında NPR'den Mary Louise Kelly ile konuştu.

2024'te bir darbe nasıl olabilir? sorusuna şu cevabı verdi:

“Ordumuzun 2024'te olması halinde çekişmeli bir seçime daha iyi hazırlanmasını sağlamak için uygulanan hafifletici önlemleri görmekle ilgileniyoruz. Düşük olasılık, yüksek etki olarak görüyorum. Bir rakam vermekte tereddüt ediyorum ama bu, hazırlanmamız gereken bir ihtimal. Orduda, olabilecekleri ortaya çıkarmak için pek çok savaş oyunu oynuyoruz. Son seçimden yaklaşık altı ay önce gerçekleşen Geçiş Bütünlüğü Projesi'ni duymuşsunuzdur. Dört senaryo oynadık. Ve oynamadığımız şey, ABD ordusunun taviz vermesiydi -bugün ABD'nin taviz verdiği ölçüde değil, Cumhuriyetçi Parti'nin yüzde 39'u Başkan Biden'ı başkan olarak kabul etmeyi reddediyor - ama yine de bir uzlaşma. Bu nedenle, 2024'ten çok önce düzenlenen gelecekteki bir savaş oyununda bu belirli senaryonun ele alınması gerektiğini savunuyoruz.”