AB ve NATO, Ukrayna’yı Rusya karşısında desteklemeye devam ediyor.

Şarkul Avsat’ın AFP’den aktardığına göre Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile yaptığı telefon görüşmesinde Moskova’nın gerginliğin azaltması ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyması gerektiği konusunda yaptığı çağrıyı yineledi.

Brüksel’de yayınlanan bir bildiride Borrell, Ukrayna’ya yönelik herhangi bir askeri saldırının ciddi sonuçları ve yüksek maliyetleri olabileceğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise Ukrayna hakkında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Almanya Dışişleri Bakanı Annelena Baerbock ve İngiltere Dışişleri Bakanı Ben Wallece ile telefonda görüştü.

Stoltenberg, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada dışişleri bakanları ile Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizi konuştuğunu açıkladı. Yapılan açıklamada “Tüm NATO müttefiklerinin güvenliği ve savunması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Washington, Stoltenberg ve Blinken’in NATO’nun Moskova ile yapıcı bir diyalog kurmaya hazır olduğunu ifade ettiğini aktardı.