Avrupa ülkelerinde Rus milyarderlere dönük yaptırım kararları ve mal varlıklarını dondurma kararları alınırken Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına tepki gösteren aktivistler de konutları işgal eylemi düzenliyor. Fransa'nın liman kasabası Biarritz'de lüks bir villayı işgal girişiminde bulunan iki Rus aktivist gözaltına alındı.

Villaya Ukrayna Bayraklarıyla Girdiler

The Guardian'ın haberine göre, Svoboda! Liberté! isimli dernekten Pierre Haffner ve Sergey Saveliev, Fransız sahil kasabası Biarritz'de Alta Mira isimli villaya girdi. Putin'in kızı Katerina Tikhonova'nın eski eşi Kirill Shamalov'a ait olduğu iddia edilen villayı Ukrayna bayraklarıyla işgal eden iki aktivist, konutun kapı kilitlerini değiştirdiklerini ve savaştan kaçan Ukraynalı mültecilere ev sahipliği yapmayı teklif edeceklerini sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Aktivistler mülkün ismini "Ukrayna Villası" olarak değiştirdiklerini ifade ederken Fransa polisi, villaya girerek müdahalede bulundu ve iki ismi gözaltına aldı. Sürgündeki Rus muhaliflerden Vladimir Osechkin, aktivistlerin gözaltına alınmasına ilişkin "Bu adaletsizce. Arkadaşlarım villaya zarar vermiyordu, Ukrayna'daki savaştan kaçan mültecilerin orada kalması için villaya girdiler. Avrupa'da yüzlerce villa Putin'in ailesi ve suç ortağı oligarklar tarafından satın alındı" açıklaması yaptı.