ABD Başkanı Joe Biden ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi yaptıkları telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi sözü verdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden ve Modi'nin bugün 4. ABD-Hindistan 2+2 Bakanlar Diyaloğunun açılışında çevrimiçi bir araya geldiği aktarıldı.

Açıklamada, "Biden ve Modi, temiz enerji, teknoloji ve askeri alanda iş birliği yanında ekonomik ve halklar arasındaki bağların genişletilmesiyle ABD-Hindistan ilişkilerinin güçlendirilmesi taahhüdü verdi." ifadesini kullanıldı.

İki liderin, Kovid-19 salgının bitirilmesi, küresel sağlık güvenliği ve gıda güvenliğinin artırılması, özgür ve açık bir Hint-Pasifik bölgesinin sağlaması gibi konularda da iş birliğini sürdüreceğine işaret edilen açıklamada, liderlerin tüm ülkelerin egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması için ortak amaçlar paylaştığı aktarıldı.

Açıklamada, görüşmede Rusya-Ukrayna savaşının da özellikle gıda tedariği bağlamında gündeme geldiği kaydedilerek, iki liderin bahar aylarında Tokyo'da bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediği belirtildi.