ABD Başkanı Biden, Salı günü Endonezya Bali'de düzenlenen G20 Zirvesi'nde düzenlenen gala yemeğini "beklenmedik bir şekilde katılmadı".

The Washington Times'a göre Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın yokluğuyla ilgili çok az açıklama yaptı. Beyaz Saray’daki yetkili, "Başkan'ın tüm gününü toplantılarda geçirdiğini ve birkaç şeyle ilgilenmesi gerektiğini" söyledi ve "dikkatini çeken acil bir şey olmadığını" vurguladı. Yetkili daha sonra, "Başkan Biden'ın Çarşamba günü normal programına dönmesinin beklendiğini" ekledi.

Biden, COVID testi pozitif çıkan Kamboçya Başbakanı ile görüştü

Biden, son ASEAN zirvesinde Kamboçya Başbakanı Hun Sen ile görüşen dünya liderleri arasında yer aldı. Ancak G20 Zirvesi'ne katılan Kamboçya Başbakanı Hun Sen, COVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından kısa bir süre sonra ziyaretini iptal etti.

Aralarında Biden'ın da bulunduğu bir düzineden fazla dünya lideri Kamboçya'da Phnom Penh'de düzenlenen zirvede Hun Sen ile bir araya geldi. Hun Sen, bir Facebook gönderisinde, testinin olumlu sonuçları nedeniyle "Başbakanın delegasyonu anavatana geri götürmeye karar verdiğini" belirten haberi doğruladı. Tüm bunların ortasında Beyaz Saray yetkilisi, Başkan Biden'ın COVID-19 olmadığını açıkça belirtti, ancak ani yokluğa dair çok az açıklama yaptı.