Birleşmiş Milletler, Filistin ve işgal topraklarında artan şiddet olaylarından endişe duyulduğunu belirterek, işgalci İsrail güçlerine azami itidal göstermesi çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, basın brifinginde Filistin ve işgal topraklarında giderek artan şiddet olaylarını derin endişeyle takip ettiklerini söyledi.

Genel Sekreterin, kadınlar ve çocuklar dahil can kayıplarının giderek artmasından dolayı dehşete düştüğünü belirten Dujarric, çocukların asla hedef olmaması gerektiğini vurguladı.

İşgalci İsrail güçlerine azami itidal göstermesi ve son çare olmadığı sürece ölümcül güç kullanımından kaçınması çağrısı yapan Dujarric, gerginliğin azaltılması için tüm taraflarla çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

İşgalci İsrail ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine hafta sonu iki ayrı baskın düzenlemiş, cumartesi günkü baskında silahlı çatışmada bir Filistinliyi öldürmüştü. Baskınlarda, onlarca Filistinli de yaralanmıştı. Aynı şekilde, işgalci İsrail askerleri, Tel Aviv kentindeki silahlı saldırıyı gerçekleştiren Filistinlinin kardeşlerinin bulunduğu araca pazar günü Cenin kentinde ateş açmış, bir Filistinliyi yaralamıştı.

İşgal topraklarında sonuncusu perşembe akşamı Tel Aviv kentinde olmak üzere, üç hafta içinde üçü silahlı dört ayrı saldırıda 14 işgalci hayatını kaybetmişti. İki olayda, saldırganın Cenin'den gelmesi gözleri bu kente çevirmişti.

BM itidal istiyor ise işgalci İsrail'e işgal ettikleri toprakları terketmesini tavsiye edebilir. Zira işgalin olduğu yerde itidal olmaz, işgal öldürür.