Filistin davasının kahramanı Çakal Carlos, Baran Dergisi'nde yayınlanan yazısında, Fransız mahkemelerinin kendisini Fransız hapishanesinde tutması için Fransa hukukunun çiğnendiğini söyledi. Carlos, "Belki birileri için beni değiştirebilirler." diye başta Türkiye olmak üzere tüm Müslümanlara çağrıda bulundu. 

Filistin direnişi adına birçok operasyon icra ettim diyen Çakal Carlos, "Bunların büyük bir kısmı da dış operasyondu. Hatta ben bir kahramanım ve bu sebeple tutsak olmak zorundayım! Şimdi 71 yaşında bir mahkûm olarak hapishanedeyim. Gelecek ay 72 yaşına gireceğim. Hâlâ hapishanede olmamın en önemli müsebbibleri ise memleketim Venezüella’daki hainler. Benim burada kalmam için uğraşan hainler. Onlar yüzünden buradayım." dedi. 

Carlos şöyle devam etti: 

"Fransa’nın en iyi avukatları beni savunuyor. En başta Isabelle Coutant Peyre, bana yardım etmek için elinden geleni yapıyor; fakat bir netice alınamıyor. Çünkü jürinin olmadığı özel bir mahkemede, özel hâkimler tarafından yargılanıyorum. Ama yine de ümidim tekrar Venezüella’ya dönebileceğim yönünde. Belki birileri için beni değiştirebilirler. Türkler, İranlılar, Iraklılar beni birileriyle değiştirebilirler. Diğer türlü masum bir netice doğmayabilir. Bana yapılanların arkasında ABD var, İsrail benim bırakılmamam için her şeyi yapıyor ve Fransız mahkemeleri benim burada tutulmam için Fransa hukukunu çiğniyor. 

10 yıldır tecrit altında rahatsız ediliyorum 

Cezaevinde hep uyumlu bir hâlde bulundum. Bana birçok şey teklif edildi; fakat hiçbirine tevessül etmedim. Bazı avukatların ve mahkûmların bana sözde hediyeleri oldu, hiçbirini kabul etmedim. Hiçbir zaman alkolik olmadım. 10 yıl boyunca tecrit altında sürekli rahatsız edildim. Her 30-45 dakikada bir ışıklarım açıldı, uyumama müsaade edilmedi. Yine de cezaevinde olduğum sürede hislerim ve inancım hiç değişmedi. Filistin’in hürriyetine kavuşacağına hep inandım ve inanıyorum. 1959’daki FHKC kongresinde alınan kararlar doğrultusunda Filistinli Müslümanların, Hıristiyanların, Yahudilerin ve hatta Siyonist olmayan Yahudi mültecilerin bir arada yaşayabileceği tek bir Filistin devletine inanıyorum." 

Baran Haber