Her hafta Baran Dergisi’ne konuşan Çakal Carlos (Muhammed Salim), Venezüella’daki gıda sıkıntısına değindi.

Carlos, dünyanın en zengin ülkesi olmasına, hiçbir yerde bulunmayan petrol yataklarına sahip olmasına rağmen Venezüella’nın Amerikan saldırıyla sarsılmış vaziyette elem, acı ve sefalet içerisinde yaşamaya çalıştığını söyledi.

Carlos, “Bu kötü gidişatta hükümetin payı olsa da asıl mesuliyet emperyalistlerde. Venezüella’da açık bir darbe teşebbüsünde bulunuldu ve başarısız olundu. Akabinde Venezüella hükümetinin hatalarından da faydalanarak halkı sefalete sürüklediler. Ülkede büyük bir gıda sorunu yaşanıyor. ABD Kolombiya’daki hainler sayesinde ülkeye yiyecek girmesine bile müsaade etmiyor.

Venezüella vatansever bir muhalefete de sahip. Bunlar Bolivarcı rejime sonuna kadar bağlı. Seçimlere de katılım sağlıyorlar. Fakat muhalefetin bir kısmı ise ABD ile işbirliği içerisinde ve ABD Venezüella’nın seçilmiş devlet başkanını tanımıyor. BM’nin, AB’nin ve diğer uluslararası müesseselerin yüzlerce temsilcisi seçimlerde gözlemci olarak bulunuyor. Seçimler temiz olmasına rağmen ABD 2015’ten beri neticeleri kabul etmiyor, saldırılarını sürdürüyor.

İhanetin kanlı canlı bir kanıtı olarak hâlâ Fransa’da cezaevindeyim

Venezüella rejimi diğer taraftan yozlaşmış insanların ihanetlerine de muhatap kalıyor. Ben yozlaşmışlığın ve ihanetin kanlı canlı bir kanıtı olarak hâlâ Fransa’da cezaevindeyim. Burada olmamın sebebi Venezüella’da Bolivarcı rejimin kurulmasıyken hükümet içerisindeki kişiler beni hep oyaladılar. 1994 yılında yakalanıp cezaevine konulduğumda Venezüella devlet başkanı annemin kuzeniydi. Üç yıldan fazla süre Venezüella büyükelçiliği benimle irtibat dahi kurmadı, tâ ki Başkan Rafael Caldera’nın arkadaşı büyükelçi olarak beni görmeye gelene kadar. Bu gerçekten inanılmaz. Daha sonra da bu durum devam etti. Başkan Chavez iktidara geldi. Kendisiyle Londra’daki evimizde önceden görüşmüştük, insanlar bana saygı duyuyordu. Buna rağmen cezaevinden çıkmam için hiçbir şey yapmadılar. Çünkü Amerikan emperyalizmi benden hoşlanmıyordu ve CIA benim burada kalmamı istiyordu. Bu yüzden hâlâ buradayım. Yozlaşmanın Bolivarcı rejime daha fazla sirayet etmesiyle benim buradan çıkmam hainler için de tehlike olarak görüldü.

Allah emperyalistleri Venezüella’da ve dünyanın geri kalanında yaptıkları sebebiyle cezalandırıyor. ABD’nin güneyinde yaşanan şiddetli kasırgalar ülkeyi savaş alanına çevirdi. Bugün kasırgalar, yarın başka şeyler…” diye konuştu.

Makalenin tamamı için TIKLA