CIA Direktörü Burns'ün geçen hafta “gizlice” Kiev'e giderek, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve kurmaylarıyla görüştü. Burns, ABD'nin Ukrayna'ya, Rusya'nın saldırıları karşısında destek vereceğini söyledi.

Washington Post'a konuşan üst düzey yetkililer, CIA Direktörü William J. Burns'ün geçen hafta gizlice Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gittiğini yazdı.

İsmini açıklamayan yetkililer, Burns'ün Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştüğünü söylerken, Burns'ün Rusya'nın gelecek hafta ve aylarda yapacağı askeri hamlelerle ilgili beklentilerini ve planlarını aktardığı kaydedildi.

Zelenskiy ile kurmaylarının görüşmede, ABD ve Batı ülkelerinin destek vermeye devam edip etmeyeceğine dair sorular sorduğu belirtildi.

Bir yetkili, "Direktör Burns, Kiev'e giderek Ukraynalı istihbarat görevlileri ve Zelenskiy ile görüşerek Ukrayna'ya Rusya'nın saldırıları karşısında destek vereceğini teyit etti" dedi.

Ocak 2022'de Rusya'nın Ukrayna'ya saldırabileceği konusunda uyarıda bulunduğu için Zelenskiy ile kurmayları tarafından saygı duyulan bir figür olan Burns, ABD'nin eski Rusya Büyükelçisi olduğu için ABD hükümetinde Rusya konusunda en deneyimli isimlerin başında geliyor.