Çinli Evergrande’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hui Ka Yan, şirket 2009 yılında halka arz olduğundan beri ilk defa hisselerini satarak Evergrande’nin temerrüte düşmesini engellemeye çalışıyor.

Hong Kong Borsası’nın raporlamasına göre, Hui 334 milyon dolar değerinde 1,2 milyar adet Evergrande hissesi sattı. Böylece Hui ve eşinin şirketteki hisseleri yüzde 76,96’dan yüzde 67,87’ye geriledi.

Çin hükümeti, Evergrande’nin sahibi Hui Ka Yan’a şirketin içinde bulunduğu borç krizini hafifletmek için kendi servetini kullanmasını söylemişti.

Bloomberg’in haberine göre, hükümet Evergrande’nin 23 Eylül’deki dolar cinsinden borç ödemesini kaçırmasından sonra böyle bir talepte bulunmuştu.

Evergrande borcunun ödenmesi için Çinli otoritelerin Hui’nin kişisel servetini adres göstermesi Pekin yönetiminin firmayı kurtarmakta isteksiz olduğunu da gösteriyor. Hui’nin Evergrande’nin tüm yükümlülüklerini karşılamaya yetecek servetinin olup olmadığı ise bilinmiyor. Haziran itibarıyla grubun toplam yükümlülüğü 300 milyar doları aşıyordu.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, Hui’nin serveti2017 yılında 42 milyar dolara ulaştıktan sonra 7,8 milyar dolara kadar geriledi fakat bunun tüm servetinin olup olmadığıyla ilgili belirsizlikler de mevcut. Hui’nin bilinen servetinin büyük bir kısmının Evergrande’de sahip olduğu hisselerin değerinden geliyor.