Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi 4. gününde devam ediyor. Başkent Kiev'de sabah saatlerinde patlamalar duyuldu, ardından saldırılar yoğunlaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri harekat başlattıklarını duyurmuştu. Rus güçleriyle Ukrayna askerleri arasında çatışmalar sürerken, askeri müdahalenin faturası ağırlaşıyor. Ukrayna, siviller ve askerler olmak üzere toplam 198 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yüz binlerce Ukraynalı, yaşadığı bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

İşte dakika dakika yaşananlar

17:45 Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba müzakerelerle alakalı olarak bir açıklama yaparak "bir karış toprak vermeyeceğiz" dedi. 

17:00 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "artık savaş hâli var, Montrö'yü uygulayacağız" dedi.

15:41 Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy: Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor

15:09 Harkov Valisi Oleg Sinegubov, Harkov'un Rus birliklerinden temizlendiğini duyurarak, "Harkov'un kontrolü tamamen bizde. Silahlı Kuvvetler, polis ve savunma güçleri çalışıyor, şehir düşmandan tamamen temizleniyor" dedi.

15:00 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ile görüştü

14:34 Birleşmiş Milletler, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından 368 bin mültecinin komşu ülkelere geçtiğini bildirdi.

14:21 Irpin Belediye Başkanı: Irpin güven içinde. Onları geri püskürttük durum kontrol altında

14:19 Harkov Belediye Başkanı, Rus askerlerinin Harkov'dan geri püskürtüldüğünü ve kentin tamamen Ukrayna'nın kontrolüne geçtiğini açıkladı

13:59 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya'ya karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda dava açtık

13:58 Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky, Ukrayna tarafına Belarus'taki müzakereler için saat 15.00'e kadar süre tanıdıklarını ve olumsuz cevap almaları durumunda yaşananların sorumlusu olarak Ukrayna'nın görüleceğini duyurdu.

13:39 Almanya Başbakanı Olaf Scholz: Putin bir Rus imparatorluğu kurmak istiyor.

13:26 ​​​​Avrupa’daki Çeçenler, Ukrayna’nın özgürlüğü için savaşmaya hazır olduklarını açıkladı.

12:25 Kremlin açıklama yaptı: Görüşme sırasında harekatı durdurmayız!

12.22 Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından bir video paylaşarak "Ukrayna Genelkurmay Başkanı - Maşallah Bayraktar TB2 SİHA'larına" yazdı.

11:50 Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası Dışişleri Bakanlığı organizasyonuyla ülkeden kara yoluyla tahliye edilen Türk vatandaşlarının bulunduğu ilk kafile, Türkiye'ye giriş yaptı. 

10:20 Rusya'yla Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Çin kamu bankalarının Rus emtialarına finansman sağlanmasını kısıtladı.

10:21 Kremlin: Rusya, müzakereye başlamaya hazır, heyetimiz görüşme için Belarus'ta

10:18 Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'da 975 askeri altyapı tesisi imha edildi

10:11 Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kontrolünün tamamen Ukrayna ordusu ve bölgesel savunma birliklerinde olduğu bildirildi

10:00 İsrail, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını fırsat bilerek ülkedeki Yahudilerin İsrail'e göç etmeleri için çalışma başlattı. Gelenler işgal altındaki Filistin topraklarına yerleştiriliyor.

09:38 Ukrayna medyası: Ukrayna'nın güneyindeki Nova Kahovka şehri, Rusya'nın kontrolüne geçti

09:29 Reuters: Kiev'de patlama sesi duyuldu

09:28 Rusya Savunma Bakanlığı: Kherson yakınlarındaki Chernobaevka hava üssü kontrol altına alındı

09:19 AFP: Rusya, Ukrayna'nın güney ve güneydoğusundaki iki büyük şehri kuşattığını iddia etti

08:55 Harkov Valisi Oleg Sinegubov: Rus ordusu Harkov'a girdi. Vatandaşlardan sokağa çıkmamalarını, sığınaklarda kalmalarını istiyoruz

08:38 Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği: Yüzde 100 gerçek olan bilgiye göre düşman, Ukrayna'daki başarısızlıklarla o kadar demoralize olmuş ki orkları (namı diğer hava indirme birlikleri) emri uygulayıp savaş kargo uçağına binmekten vazgeçiyorlar! Detaylar geliyor! Biz kazanacağız

05:10 Ukrayna, Donbass'ta kaybettiği Luhansk'a bağlı Sievierodonetsk kentini geri alındığını ve kentte tam kontrolün sağladığını duyurdu.

05:00 Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Gerashchenko, Rusya'nın ülkenin Vasylkiv kenti başta olmak üzere Ukrayna'nın bazı kentlerine balistik füze saldırısı düzenlediğini açıkladı.

04:27 Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında, başkent Kiev'e yakın bir bölgede bulunan petrol tank çiftliğinin vurulduğu bildirildi

04:15 Ukrayna Ordusu, Kharkiv'deki saldırıların püskürtüldüğünü ve kentin Ukrayna'nın kontrolünde olduğunu açıkladı. İmha edilen Rus araçları ve zırhlıların imha edildiği, evlerin hasar gördüğü ve yaralıların olduğu belirtildi.

03:55 Ukrayna Devlet Sınır Muhafızı Servisi'nden yapılan açıklamaya göre; Yılan Adası'nı savunan Ukrayna askerleri sağ olabilir. Ukrayna lideri Zelenskiy, 13 Ukrayna askerinin adayı savunurken kahramanca can verdiğini ifade etmişti.

02:25 CNN'in haberine göre; Kiev'in güney batısında gerçekleşen iki patlama gökyüzünü aydınlattı. Patlamalarda birinin kent merkezine yaklaşık 20 kilomete mesafede gerçekleştiği bildirildi. İkinci patlama ise Kiev'in batısında, şehrin ikinci büyük havalimanı yolunda yaşandı.

02:15 BBC muhabiri Fergal Keane, Ukrayna'nın Polonya sınırına 20 kilometre mesafede savaştan kaçan Ukraynalıları görüntüledi. Binlerce kişinin ve aracın Polonya'ya geçmek için sıra oluşturduğu görülüyor.

01:45 Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Mush, Stralink uydusu internet servisini Ukrayna'da aktif hale geçirdiğini duyurdu. Bu gelişmeyle Ukrayna'da internet erişiminin engellenmesi zorlaşacak.

01:30 Ukrayna'nın Lviv kentinde Polonya'ya geçmek üzere tren istasyonunda yüzlerce Ukraynalı bekliyor. Sosyal medyada viral olan görüntülerle ilgili "2. Dünya Savaşı yıllarını anımsatıyor" yorumları yapıldı.

01:09 Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, müttefik ülkelerin Rusya'yı SWIFT sisteminden çıkaracağını açıkladı.

00:51 Hollanda kraliyet hava yolu şirketi KLM, bir hafta boyunca planlanan tüm Rusya uçuşlarını iptal etti.

00:45 Alman ARD kanalı "AB, hava sahasını Rus havayolu şirketlerine kapatacak" ifadelerine yer verdi.

00:37 Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 3 bin 500 Rus askerinin ölü veya yaralı olduğu aktarıldı.

00:27 Alman Lufthansa havayolu şirketi, bir haftalığına Rusya'ya ve Rus hava sahasındaki uçuşlarını askıya aldı.

23:58 Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya'ya ait çok sayıda hava aracının yanı sıra yakıt ve yağ taşıyan bir yük treninin imha edildiğini bildirdi.