07.30: Putin, Ukrayna'daki Nazi artıklarını temizlemek için Ukrayna'nın Donbass bölgesine askeri harekat başlattıklarını duyurdu. Bütün dünyayı tehdit eden Putin "Dışarıdan müdahale etmeyi düşünürseniz tarihte karşılaştığınızdan daha büyük sonuçlarla karşılaşırsınız. İlgili tüm kararlar alındı. Umarım beni duyarsınız." dedi.

07.45: Ukrayna'nın başkenti Kiev'de canlı yayın esnasında büyük patlama sesleri duyuldu.

08.00: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ülke çapında sıkıyönetim ilan etti.

08:05 Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin "yüksek hassasiyetli silahlarla" etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Başkent Kiev'de büyük patlamalar yaşanıyor. Resmi açıklamaya göre yüzlerce ölen kişi var. Olay yerinden gelen görüntüler durumun ciddiyetini gösteriyor. 

08.15: Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı operasyon için "Bu savaşın bir anlamı yok. BM Şartı ilkelerini ihlal ediyor." dedi.

08.25: ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Rusya'nın Ukrayna topraklarına askeri operasyonunu kınadı ve ABD'nin Ukrayna'ya desteğini yineledi.

08.30: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

08.40: Ukrayna sınır muhafızlarının hem Rus hem de Belarus kuvvetleri tarafından saldırıya uğradığı bildiriliyor.

09.40: Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'dan ayrılmak isteyen vatandaşları için gerekli destek ve yönlendirme sağlanacağını duyurdu.

09.44: Ukrayna İçişleri Bakanlığı Yetkilisi: "Rus saldırıları sonucunda daha şimdiden yüzlerce Ukrayna askeri öldü."

09.45: Avrupa Birliği (AB), aralarında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun da yer aldığı, çok sayıda üst düzey yetkiliyi yaptırım listesine aldı.

09.52: Zelenskiy: "Putin devletimizi yıkmak istiyor."

09.58: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın harekatı ile ilgili Güvenlik Zirvesi'ni topluyor.

10.00: Zelenskiy, halkı bilgilendirmek adına her saat başı video paylaşımı yapmaya başlayacağını açıkladı.

10.05: Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonrasında bu ülkeye uygulanması beklenen yeni yaptırım paketi konusunda acil toplantı yapacak.

10.06: Macron: Fransa, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açma kararını şiddetle kınıyor. Rusya askeri operasyonlarını derhal sonlandırmalıdır.

10.14: Ukrayna vatandaşları ATM ve banka kuyruklarında.

10.17: Ukrayna'nın Ankara Büyüeklçisi Vasyl Bodnar, "Savaş hâli var. Türk halkının yanımızda olduğunu biliyoruz" açıklaması yaptı. Vasly Bodnar ayrıca, Türkiye'nin boğazları ve hava sahasını kapatmasını istedi.

10.18: Ukrayna 7 can kaybının yaşandığını söyledi.

10.28: Ukrayna'nın son dakika açıklaması: Can kaybı 8 oldu, 9 kişi de yaralandı. 

10.41: Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen, "Putin, Avrupa'ya savaşın tekrar gelmesini sağlayan kişidir!" dedi. 

11:50: Ukrayna Türkiye’den Boğazları Rusya’ya kapatmasını istedi.

11.00: Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Güvenlik Zirvesi, Beştepe'de başladı.

11:13: Avrupa Birliği, aralarında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun da yer aldığı, çok sayıda üst düzey yetkiliyi yaptırım listesine aldı.

11.37: TÜRKSİD Başkanı İsmet Yüksel: Sabaha kadar uyumadık. İnsanlar ellerinde valizle bekliyor. Bankalar, eczane ve bankaların önünde kuyruklar var. Kaos var Kiev'de. Şu an Kiev'deyim. İnsanlar nereye gittiğini de bilmiyor burada. 

11.47: Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Bugün 24 Şubat'ta Şçastya bölgesinde yaklaşık 50 Rus işgalci öldürüldü. Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerine ait 6 uçak Kramatorsk bölgesinde imha edildi. Durum kontrol altında. Rus birlikleri kayıp vermeye devam ediyor. 

11:50: Rusya’nın Ukrayna işgali ertesinden Baltık ülkeleri de harekete geçti. Litvanya OHAL ilan etti.

12:24: Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky “Rusya ile diplomatik ilişkilerimizi kestik, eli silah tutan her Ukraynalı askeri eğitim merkezlerine gitmeli” dedi.

12:46: Üç Baltık ülkesi ve Polonya NATO müttefiklerinden 4. Madde’yi aktif hale getirmelerini talep edecek.

12:49: Moldova, hava sahasını kapatma kararı aldı.

12:52: İran Dışişleri Bakanı: “Ukrayna krizini NATO’nun provokasyonları tetikledi.”

12:56: Rus Ordusu'ndan yapılan açıklamada, 'Ukraynalı sivillerinin korkacak hiçbir şeyi olmadığı' söylendi

12:57: Reuters: Avrupa Birliği şu an için Rusya’yı SWIFT sisteminden atmayı düşünmüyor.

13:05: Almanya, Ukrayna’dan Polonya’ya yönelik bir mülteci akını olması durumunda “devasa bir yardım” yapmayı taahhüt etti.

13:11: Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: “Montrö’nün 19. Maddesi uygulanmalı. Savaşın tarafı olan devletin geçişine yasak konmalı. Talebimizi resmen ilettik.”

13:14: Belarus, hava sahasının bir kısmını sivil uçuşlara kapatma kararı aldı.

13:18: İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin Avrupa için bir "felaket" olduğunu söyledi ve acil bir NATO toplantısı çağrısında bulundu.

13: 21: Ukrayna Ordusu, Luhansk bölgesinde bir Rus uçağı daha düşürüldüğünü açıkladı. Düşürülen Rus uçağı sayısının 7’ye ulaştığı kaydedildi.

13:23: Kiev'de patlama meydana geldiği bildirildi.

13:26: İkinci füze dalgası: Ukrayna şehirleri bir kez daha ağır bir şekilde bombalanıyor.

13:33: Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna ordusundan büyük gruplar, silahlarını bırakarak teslim oldu.

13.39: Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik balistik füze saldırıları kameralara yansıdı.

13:42: Slovakya, Ukrayna'dan gelecek olan mültecilere yardım edileceğini açıkladı.

13:45: NATO: Washington Antlaşması'nın 4'üncü maddesi uyarınca müttefiklerle istişarede bulunarak, caydırıcılığı ve savunmayı güçlendirmek için ek adım kararı aldık.

13:46: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Güvenlik Zirvesi sona erdi. Zirve 1 saat 45 dakika sürdü.

14:19: Rus ordusuna ait 1 helikopter Kiev yakınında düştü.

16.00: Kremlin Sözcüsü Peskov, "belirli şartlar" içerisinde Ukrayna yönetimi ile görüşebileceklerini belirterek, "Bu şartlar, tarafsızlık durumu ve silahların konuşlandırılmasının 

17:35: Ukrayna İçişleri Bakanı yardımcısı, Rus güçlerin Çernobil’e girdiğini ve nükleer atık depolama alanına zarar vermiş olabilirler dedi.

17:58: Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

18.00: Rusya Savunma Bakanlığı, işgal sırasında Ukrayna’da 74 hedefin imha edildiğini açıkladı.

18:00: Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski açıklama yaparak "eli silah tutan herkesin orduya katılmasını ve herkesin sokaklara çıkarak işgale tepki göstermesini" istedi.

19:30: Rusya Devlet Başkanı Putin işgal girişiminin başlamasının ardından ilk kez kameraların karşısında geçip açıklama yaptı ve "Bu harekattan başka şansımız yoktu, bize başka çare bırakılmadı." dedi.