Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Dubai'de alkollü içkilerle ilgili yasalar bir süredir gevşetiliyor. Daha önce de Ramazan ayı süresince gündüz alkol satışı ve eve içki teslimi yasakları kaldırılmıştı.

Dubai'nin, attığı son adımlarla kenti yabancılar için daha cazip hale getirmeyi amaçladığı düşünülüyor.

Dubai'de içki dağıtımını yürüten iki şirket, Dubai Maritime and Mercantile International (MMI) ile African & Eastern vergi indirimini fiyatlara yansıtacaklarını açıkladı.

MMI'ın sözcüsü Tyrone Reid, "100 yıl önce Dubai'de çalışmaya başladığımızdan bu yana, emirlik yönetiminin konuya yaklaşımı hep dinamik, duyarlı ve herkesi kapsayıcı oldu" dedi.

Reid, "Yasalardaki son güncellemeler Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde alkollü içecek tüketimi ve alımının güvenli ve sorumlu bir şekilde devam edebilmesi bakımından hayati önem taşıyor" diye konuştu.

Pazar günü yürürlüğe giren kararın kalıcı bir düzenleme olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Alkol yasağı huzur getirdi

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda alınan alkol tedbirleri, organizasyonun huzur içinde geçmesine büyük katkı sağlamıştı.

Yabancılardan kendi ülke kurallarına saygı duymasını isteyen Katar bu yasak

FIFA 2022 Dünya Kupası'nda FIFA tarafından maçların oynanacağı 8 stadyum ve çevresinde alkol satışı yapılmayacağını açıklamasıyla turnuva olaysız bir şekilde geçirmişti.

Kararın, Katar yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından alındığı duyurulurken, stadyumların çevresindeki 'alkollü içecek satış noktaları’ da kaldırılmıştı.

Gerçekten de bu yaklaşımın, Katar'daki organizasyonun huzur içinde geçmesi konusuna büyük katkısı oldu. Özellikle Dünya Kupası'nı stadyumlarda izlemek için Katar'a gelen taraftarlar, oldukça rahat günler geçirmişti.