Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarına dünya çapında erişim sıkıntısı yaşanıyor. 1 milyardan fazla insanın kullandığı anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Facebook ve Instagram’a girmek isteyen kullanıcılar hata ile karşılaşıyorlar.

Milyarlarca insanın saatlerce vaktini geçirdiği, bilgilerini depoladığı ve iletişim sağladığı uygulamaların çökmesi hayatın seyrini dahi değiştirebiliyor.

WhatsApp ve Instagram’ın Facebook şirketine bağlı olması sebebiyle erişim sıkıntısının Facebook'un veri merkezlerindeki sorun nedeniyle oluştuğu tahmin ediliyor.

Söz konusu sıkıntıya ilişkin WhatsApp tarafından açıklama yapılarak, "Bazı kullanıcıların Whatsapp'ta erişim sorunu yaşadıklarını biliyoruz. Uygulamanın normale dönmesi için çalışıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Aynı şekilde Facebook da Twitter üzerinden kullanıcılarını bilgilendirdi. Facebook, uygulamalara erişim sıkıntısı olduğunun farkında olduklarını ve en kısa sürede normale dönmesi için çalıştıklarını bildirdi.

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da, sosyal medya platformlarında dünya genelinde erişim sorunu yaşandığını ve bundan Türkiye'deki kullanıcıların da kısmen etkilendiğini bildirdi.