ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un CIA’nin gizli cezaevlerinde işlenen işkencelerin yer aldığı görüntüleri sakladığı ve bu görüntülerde Iraklı çocuklara annelerinin gözleri önünde tecavüz edilip videoya alınması dâhil akla hayale gelmeyen her türlü insanlık dışı uygulamaların bulunduğu ileri sürüldü. Ebu Gureyb skandalını ilk duyuran Amerikalı gazeteci Seymour M. Hersh, ABD Senatosu’nun CIA işkencelerine ilişkin raporunu konu alan toplantıda, Ebu Gureyb’de yaşanan her şeyin henüz kamuoyuna açıklanmadığını ifade etti.
Amerikalı gazeteci Hersh, “Ebu Gureyb Cezaevi’nde Iraklı gençlere ve çocuklara annelerinin gözleri önünde tecavüz edildi ve bu videoya alındı. İşte ABD böyle savaşıyor” diye konuştu.
Ünlü gazeteci, Iraklı gençlere ve çocuklara annelerinin gözleri önünde sapkın bir biçimde tecavüz edildiğini ve bunun videoya alındığını ileri sürerek, “Gençler, sadomiye maruz kaldı ve bu videoya çekildi. En korkuncu onların çığlıkları. İşte hükümetimiz böyle savaşıyor” dedi. Gazeteci, Amerikan hükümetini savaş suçlarını gizlemekle suçladı. Birçok mahkûmun ifadesi de yayımlanmıştı.