Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rossiya-1 devlet televizyonuna yaptığı açıklamada 'Rusya’yı tecrit etme girişimlerinin bedelinin sonsuz olacağını' belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rossiya-1 televizyonunda yayınlanan 'Moskova.Kremlin.Putin' adlı programda Rusya’yı dünyanın geri kalanından izole etme girişimlerine ilişkin soruya "Bunun bedeli sonsuz olacak” yanıtını verdi.

Sputnik'in aktardığına göre, Erdoğan'ın söz konusu açıklamasının yer aldığı programın tamamının daha sonra yayınlanması bekleniyor.

AVRUPA BİRLİĞİ YAPTIRIMLARI

Geçtiğimiz ay, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Rusya'ya yönelik sekizinci yaptırım paketi konusunda anlaşma sağlamıştı. AB’nin ekim ayı başında onayladığı sekizinci yaptırım paketi, yaptırımlar delen üçüncü ülke vatandaş ve kuruluşlarına da yaptırım uygulanmasını içerdiği için büyük önem taşıyor. Bu AB için de ilk olma özelliğini taşıyor.

Sekizinci yaptırım paketi, Rusya’nın askeri, endüstriyel ve teknolojik ürünlere ulaşmasını güçleştirmek, savunma ve güvenlikle ilgili sektörlerini geliştirmesini önlemek amaçlı olarak yeni ihracat kısıtlaması getiriyor ve bu kapsamda kömür, kok kömürü, Rus silahlarında bulunan spesifik elektronik parçalar, havacılık sektöründe kullanılan teknik malzemeler ve bazı kimyasalların satışını yasaklıyor.