Taliban’ın ABD’yi hezimete uğratıp Afganistan’ın tüm kontrolünü ele almasıyla birlikte ne kadar işbilikçi hain ve ABD sevicisi varsa ülkeyi terk etti. Afganistan’ı ABD ve kalıntılarından temizlemeye çalışan Taliban’dan kaçanlardan birisi de eski maliye bakanı Halid Payenda. Peyanda şimdi, kendi ülkelerini 2001 yılından beri bombardıman altında tutan ABD’de taksi şoförlüğü yapıyor.

ABD’nin Afganistan’da yaptığı yolsuzluk ve katliamları “unutan” Peyanda, Afganistan’dan “yolsuzluk” sebebiyle kaçtığını BBC News’e anlattı.

Taliban’ın varlığından beri Taliban’ı kötülemekle ve şuurlara kötü bir Taliban imajı çizmekle meşgul olan Batı medyası ve onun Türkiye’deki ayakçıları, son sürat Taliban nefreti yaymaya devam ediyor.

"ABD’nin Afganistan’da ne işi vardı?" sorusunu bir türlü kendilerine sormayan Payenda gibi hainler, Taliban’ın zaferinden rahatsızlık duyuyor.

“Afganistan’ı terk ettiğim zaman inanılmazdı. Vilayetler Taliban’ın eline geçiyordu. Ama ben başkentin daha en az birkaç yıl direneceğini tahmin ediyordum.” diyerek Taliban’ın kazanmasına üzülen ve yaşananları trajik bulduğunu söyleyen Payenda, kazanılmış hakların kaybedildiğini ve kaydedilen ilerlemeden geriye gidildiğini söyledi.

Payenda, “35-40 milyon insan fanatik bir grup tarafından rehin alındı. Ne azınlık haklarına ne de temel özgürlüklere inanan bir grup. Nüfusun yüzde 50’den fazlasının temel haklarına inanmıyorlar. Kadın haklarına. 20 yılı aşkın sürede kaydedilen ilerlemeyi tamamen tersine çeviriyorlar.” diyerek Taliban’a da iftira atmaktan kaçınmadı.