Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD ile ilişkilerin ve bağımsızlıklarının 201. yılı vesilesiyle Beyaz Saray’da ağırlandı. ABD’nin sapık Başkanı Joe Biden, Miçotakis’a özel karşılama yaptı. Yunanistan ve ABD başkanları ilişkilerin genişletilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.

Biden Miçotakis'e Ukrayna konusundaki adımları için teşekkür etti.

ABD kongresinde bir kukla!

Oval Ofis’teki görüşmenin ardından ABD kongresine hitap eden Miçotakis, Kıbrıs’ta iki devletli çözümü asla kabul etmeyeceklerini açıkladı. ABD seçimlerinde “bir sonraki başkan” olması beklenen ve kullanılıp müsvedde gibi kenara atılan Kamala Harris başta olmak üzere, kongredeki herkes Miçotakis’i üç dakika boyunca ayakta alkışladı.

Yeni bir Zelenskiy mi doğuyor?

Ukrayna’nın komedyen başkanı Volodemir Zelenskiy üzerinden Rusya’yı savaşa girmek zorunda bırakıp, sonrasında da savaşı çıkartan Putin imiş gibi davrananlar, şimdi de Yunanistan’ı silahlandırmak suretiyle aynı tezgâhın bir benzerini Türkiye’ye karşı kuruyor olabilirler mi?

Rusya’dan Sonra Sıra Türkiye’de Mi?

Yunanistan parlamentosu 13 Mayıs’ta ABD ile Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması’na onay verdi. Yeni anlaşmanın muhtevasına göre ABD, Yunanistan'da üçü yeni olmak üzere dört üsten faydalanacak. ABD’den F-35 de alacaklarmış, hani Türkiye’nin alamadığı şu “süper” uçaklar…

Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya’yı bahane ederek Edirne’nin hemen arkasındaki Dedeağaç’a yaptığı büyük askerî yığınağı da unutmayalım. Silahsızlanma anlaşmalarına rağmen her geçen silahlandırılmaya devam eden adaları, havadan ve denizden gelen provokatif tacizleri…

Tüm bunları toplayıp eşittir deyince, bizim hesabımıza göre Türkiye’nin Rusya, Yunanistan’ın ise Ukrayna yapılmaya çalışıldığı senaryo net bir şekilde karşımızda beliriyor.

Bunu tek gören biz değiliz, değil mi?

Haber-yorum: Oğuz Can Şahin